Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

Houtrot in kozijnen? Repareer je houten kozijn!

houten kozijnen houtrot

Wanneer de kwaliteit van het houten kozijn het grootste deel nog goed is, is het niet noodzakelijk om je hele kozijn te vernieuwen. Om verantwoord met materiaal om te gaan en natuurlijk ook vanuit het miliue gaat de voorkeur uit naar het repareren van het hout. Er wordt dan alleen het glas en bijvoorbeeld de deuren vervangen en blijft het kozijn gehandhaafd.

Controleer de houten kozijnen op houtrot

Het controleren op houtrot kan het gemakkelijkst gedaan worden met een schroevendraaier of een priem. Wanneer het hout zacht aanvoelt is het rot. Vooral de onderdorpel en de onderkant van de opstaande delen moeten gecontroleerd worden omdat dit vaak het zwakste gedeelte is van het kozijn. Bij veel oude kozijnen sluit de onderdorpel direct aan op de waterslag. Wanneer er geen loodslabbe geplaatst is tussen de onderdorpel en waterslag kan er in de naad langdurig water blijven staan, wat natuurlijk het kozijn niet ten goede komt en uiteindelijk houtrot veroorzaakt. Daarnaast moeten de kozijnverbindingen goed nagelopen worden, omdat deze na een langere periode open kunnen komen te staan. Ook zuigt de kopse kant van het houte kozijn veel vocht op.

Houtrot in mijn houten kozijnen; en nu?

Wanneer het gedeelte van het houten kozijn dat aangetast is niet al te groot is, tot max 10 cm3, zijn er verschillende hulpmiddelen te krijgen. Zo zijn er verschillende vulmiddelen van kunsthars bij de speciaalzaak te verkrijgen. Je moet zorgen dat het hout ruim genome wordt uitgehakt, zodat je bij het gezonde hout komt. Nooit stopverf of plamuur gebruiken, dit gaat simpelweg niet goed. Wanneer je echt flink last hebt van houtrot in je kozijn, moeten er nieuwe houten delen geplaatst worden. Hier zal je de specialist om raad moeten vragen. Je zal, wanneer mogelijk, hetzelfde hout willen gebruiken in je kozijn. Wanneer je ramen en/of deuren in slechte toestand verkeren is het raadzaam  om deze in het geheel te vernieuwen. Dat geldt ook voor wanneer het onderdorpel ernstige houtrot heft.

U kunt natuurlijk altijd verschillende kozijnleveranciers vergelijken via Wonend.nl om zo tot de beste prijs en leverancier te komen!

 

 

Reacties

Jan Koster 14:13 07 mei

Professionele houtreparaties worden inmiddels in alle onderhoudssystemen t0egepast. Woningbouwverenigingen,beleggers van onroerend goed en ander gebouwenbeheerders beseffen steeds meer dat een goed uitgevoerde reparatie de houten onderdelen weer jarenlang in 100% konditie houden. Dit was jaren geleden anders omdat men deze reparaties maar een lapmiddeltje vond. Met de juiste producten en de juiste applicatie is dit idee inmiddels gelukkig heel anders geworden. Voor de consument waren er wel mogelijkheden in houtvullers,maar niet altijd tot volle tevredenheid. Vaak moest men na enkel jaren toch weer over stappen op een nieuw kozijn. Renohout een gespecialiseerde webwinkel in houtrotherstel heeft het nu mogelijk gemaakt om ook een 100% gegarandeerde reparatie zelf uit te voeren. Dit met gebruik van een 4 stappenplan hoe dit werk het beste kan worden uitgevoerd. Dus geen kostbare vervanging van de kozijnen, maar deskundig gerepareerde houtrotschade. U kan dan trots zijn op deze werkzaamheden. Maar als u er toch over twijfelt om dit zelf uit te voeren heeft renohout ook een netwerk van gespecialiseerde bedrijven die dit graag voor u uitvoeren. Kijk op onze webwinkel van renohout. Jan Koster renohout (het behoud van hout)

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming