Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

Houten kozijnen verven? Lees tips en instructies

Houten kozijnen verven

Bezig met schilderen en zijn nu uw kozijnen aan de beurt? Het verven van houten kozijnen is een lastig klusje. Het is daarom zeer gebruikelijk om dit over te laten aan professionals. Jaarlijks schakelen  duizenden consumenten erkende schilders in. Toch is het absoluut niet onmogelijk om zelf je kozijnen te verven. Maar wat heb je daar zoal voor nodig?

 

Lees deze instructies en bekijk de video’s. Je zult precies begrijpen hoe je te werk moet gaan. De antwoorden op “ wat heb je nodig en wat moet er gebeuren” worden direct beantwoord.  Maar voordat het klusje begint is het belangrijk om te kijken wat voor soort kozijn je gaat behandelen. Voor het verven van kunststof kozijnen  gelden namelijk andere regels. Wij gaan er tijdens deze handleiding vanuit dat u houten kozijnen heeft.

 

Begin met het verven van kozijnen

Hoe start je met deze moeilijke klus? Je voorbereiding is het allerbelangrijkste. Vooraf dien je verf en schuurpapier in huis te halen.  Zorg ervoor dat het hout schoon is en dat je genoeg ruimte hebt om te kunnen verven. Een goede en vrije werkruimte is het halve werk.

 

Instructies tijdens het verven

  1. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon is. Verwijder alle oneffenheden van je kozijnen. Stof en eventuele andere viezigheid moet worden verwijderd.
  2. Begin met schuren. Belangrijkste is om de splinters en hobbels in het hout eruit te schuren Gebruik je grondverf? Dan is het belangrijk om het hout helemaal kaal te schuren.
  3. Vaak komt het voor dat je hout vet is. Het is belangrijk om daarom je kozijnen te ontvetten. Zo hecht de verf namelijk beter.
  4. Zorg ervoor dat je de grondverf of lak laat doorroeren. Zo ontstaat er een gladde massa en krijg je geen klodders. 
  5. Breng de grondverf of lak aan op het kozijn. Ga uit van standaard 3 lagen. Eerst een laag grondverf, daarna nog één en vaak moet achteraf één laag lak voldoende zijn om dit klusje netjes af te ronden.

Daarnaast adviseren wij je om de verf in de richting van de nerf aan te brengen. Zo ontstaan er minder snel druipers. Gebeurd dit wel dan kan je het beste minder verf gebruiken.  De laag verf is dan namelijk te dik.


Nu begrijpen wij dat het verven van je kozijnen geen eenvoudige klus is. Aangezien video’s vaak meer duidelijk maken dan woorden hebben wij een aantal filmpjes opgezocht over dit onderwerp. Wil je zien hoe je het beste houten kozijnen kunt verven? Wij hebben de beste video’s voor je op een rijtje gezet!

 

Kozijn verven / schilderen:

 

Houtwerk schilderen doe je zo:

 

How to paint window frames (engels):

 

Blijken deze handleidingen lastig uit te voeren dan adviseren wij je contact op te nemen met een ervaren schilder. De kosten zullen wellicht iets hoger liggen, maar daar krijg je zeker wat voor terug. Deze klus is een dagelijkse routine voor schilders en je zult versteld staan van het eindresultaat.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming