Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

Serre of veranda?

Ben je een trotse huisbezitter en twijfel je over de aanschaf van een serre of veranda? Maar weet je niet welke van de twee de beste keuze is in jouw situatie? Welke je ook kiest, een uitbreiding van je woning is altijd een slimme keuze! Je haalt de tuin naar binnen, vergroot je woonplezier, de waarde van je huis stijgt en je creëert meer ruimte en licht.

Keuze: serre of veranda
Bij het kiezen tussen een serre of veranda is het belangrijk om goed na te denken over het doel van de aanbouw. Wil je de ruimte enkel gebruiken om wat verkoeling te zoeken in de zomer en ’s avonds langer buiten  kunnen zitten?  En wil je daarnaast genieten van de lentezon én herfstzon? Dan is een veranda een prima keuze. Is je hoofddoel om je leefruimte uit te breiden én dus je woonplezier te vergroten? Dan kan je het beste voor een serre kiezen.

Wat is het verschil?

Een veranda is een aanbouw aan een woning die op palen steunt. De veranda kan een volwaardige dakconstructie hebben  in de stijl van je woning met een dak van glas, polycarbonaat of een natuurlijk dak van bomen, planten en bloemen. Een serre daarentegen is een aanbouw aan een woning die grotendeels uit glas bestaat en helemaal dicht is. Een serre zit meteen vast aan je woonkamer of woonkeuken en kan daarmee worden gezien als een volwaardige woonruimte. Daarnaast is een serre volledig geïsoleerd en bespaar je meteen op je energiekosten. 

Kosten

De bouw van een serre vraagt meer graaf- en breekwerk dan de bouw van een veranda. Daarnaast is bij de serre het isolerende karakter belangrijk. Hierdoor is de bouw van een serre een stukje duurder. Hangt je keuze sterk af van het budget? Dan kan je ervoor kiezen om voor een veranda te gaan. Voordeel hiervan is dat je op een later moment je veranda altijd nog kan laten ombouwen tot een serre.  

De aanbouw van een veranda of serre krijg je niet voor niets, maar als je graag langer van de zon wilt genieten en meer ruimte wilt creëren ben je toch vaak voordeliger uit dan wanneer je kiest voor een verhuizing. Het is bovendien duidelijk dat je met de aanbouw de waarde van je huis verhoogt. Kortom: het is de investering waard.

Overtuigd? Vraag offertes voor veranda's aan bij de beste serreleveranciers in jouw omgeving en geniet binnen de kortste keren van een woning die je in positieve zin niet meer terug herkent!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming