Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

De voordelen van aluminium kozijnen

Kozijnen zijn er in allerlei soorten, maten, kleuren en afwerkingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor authentieke houten kozijnen die met de hand gemaakt en geplaatst worden. Deze kozijnen vragen veel onderhoud en zijn ook redelijk aan de prijs. Een gemakkelijkere en goedkopere optie is het laten plaatsen van kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen komen in verschillende kleuren, zijn duurzaam en ook nog eens onderhoudsvrij. Een derde optie is kozijnen van aluminium. Aluminium kozijnen zijn duurzaam, stabiel en roestvrij. Wat de verdere voor- en nadelen ervan zijn zetten we graag voor je op een rijtje.

 

De voordelen

Aluminium kozijnen kunnen vrijwel in iedere woning of gebouw geplaatst worden. Ze kunnen in elke mogelijke RAL-kleur geleverd worden, zodat ze perfect bij je huis passen. Kozijnen van aluminium hebben een zeer lange levensduur en zijn ook niet schadelijk voor het milieu. De voorraad aluminium is namelijk onuitputtelijk en het materiaal kan meerdere malen worden hergebruikt. Een ander groot voordeel van aluminium ten opzichte van hout is het geringe onderhoudswerk. Door het gladde en elektrostatische oppervlak worden vuil en stof worden door dit materiaal niet aangetrokken.

 

De nadelen

Aluminium kozijnen kunnen niet of moeilijk worden overgeschilderd in een andere kleur, wat in de loop der jaren als een nadeel beschouwd worden. Daarnaast is de isolatiewaarde bij aluminium kozijnen minder hoog dan bij de andere twee materiaalsoorten, hout en kunststof. Een ander nadeel is de ‘koude’ uitstraling van aluminium kozijnen; hierdoor zijn ze niet echt geschikt om geplaatst te worden in monumentale panden. Hout is dan een veel betere optie.

 

Advies nodig?

Denk voordat je nieuwe kozijnen laat plaatsen dus goed na over de voor- en nadelen van elk soort kozijn. Laat het adviseren en plaatsen over aan een specialist; zo wordt niet alleen de uitstraling van je huis, maar ook de isolatie ervan perfect.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming