Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

Aluminium profiel voor kozijnen

aluminium profiel kozijnen

Wanneer een aluminium profiel niet wordt behandeld zal het een natuurlijk oxidatieproces ondergaan. Een grijze laag zoals bijvoorbeeld te zien is bij aluminium daktrimmen zal op het profiel ontstaan. Het doel van deze oxidatie is het beschermen van het aluminium en zorgt dus niet voor schade aan het aluminium profiel. Het nadeel hier weer van is dat het natuurlijk minder fraai er uit ziet. Een oplossing hiervoor is het aanbrengen van een beschermlaag , vaak in de vorm van adoniseren of lakken met een poedercoating. Bij deze poedercoating wordt poeder in het aluminium gebakken waardoor het beschermd wordt.

Extra aandachtspunten bij aanschaf van aluminium profielen voor kozijnen

  • Aluminium kozijnen moeten nooit in contact gebracht worden met specie, pleisterwerk en cement. De specie zal onherstelbare schade aanbrengen aan de profielen in de vorm van witte vlekken. Het is dus van belang dat de kozijnen pas geplaatst worden nadat al het voegwerk van het metselwerk gedaan is. Zelfs wanneer het contact maakt met speciewater kan het al schade aanbrengen. Wanneer het aluminium kozijn geplaatst wordt moet er rekening worden gehouden met het plaatsen van een kantplank van hout of kunststof aan de binnenkant zodat het pleisterwerk niet aansluit op het aluminium kozijn.

 

  • Vraag altijd de kozijnenleverancier naar de isolatiewaarde van het kozijn. Deze waarden voor het isoleren van kozijnen worden aangegeven met een U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het kozijn isoleert. De waardes variëren tussen de 2 en 4 W/m²K op aluminium kozijnen

 

  • Let bij aanschaf van aluminium kozijnen op de garantie van het lakwerk. Keurmerk daarbij zijn het Qualicoat en Qualanod keurmerk. Over het algemeen wordt poedercaoting als beste ervaren.

 

  • Het is ook van belang dat een aluminium profiel voorzien is van een koudebrug onderbreking wanneer hetb gebruikt wordt bij verwarmde ruimten zoals bijvoorbeeld woningen. Je kan geen goedkope kozijnen kopen wanneer ze geen koudebrug onderbreking heeft. Let daar dus goed op!

Informatie kozijnen en profielen

Via Wonend.nl is alle informatie over verschillende kozijnen en profielen te krijgen en kunt u bij de verschillende kozijnleveranciers terecht om het verschil in prijzen te vergelijken

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming