Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

Aluminium kozijnen: voordelen, nadelen en tips

Veel mensen zijn niet zo bekend met aluminium kozijnen. Eerder denkt men aan houten of kunststof kozijnen. Maar aluminium heeft veel eigenschappen die misschien erg goed bij je huis passen. Hieronder lichten we in het kort de voor- en nadelen toe en geven we enkele tips.

Voordelen

Een groot voordeel van aluminium kozijnen is dat ze hoogstaande thermische capaciteiten hebben. Daarnaast nemen ze geen vocht op en hierdoor roesten of rotten ze niet. Aluminium kozijnen zijn stevig, vervormen niet en zijn daarnaast eenvoudig in onderhoud. Met een zachte spons en water neem je ze gelijk mee tijdens het wassen van je ramen. Er bestaan speciale schoonmaakmiddelen voor aluminium kozijnen, maar dit is niet per se nodig. Veel onderhoud is niet noodzakelijk, aangezien aluminium niet elektrostatisch is en dus ook geen stof en vuil aantrekt. Milieuvriendelijkheid is ook een belangrijk voordeel. Het aanbod aluminium in de aardbodem is onuitputtelijk en het materiaal kan ook nog eens hergebruikt worden. Dit in tegenstelling tot houten kozijnen. Beschadigingen aan de kozijnen kunnen eenvoudig gerepareerd worden.

Nadelen
Een nadeel van aluminium kozijnen is dat ze niet in direct contact mogen staan met koper, lood, kalk, cement, hout en staal, uitgezonderd roestvrij staal. Dit wordt bij het plaatsen van aluminium kozijnen opgelost door het plaatsen van beschermingslagen.  Ondanks het feit dat aluminium kozijnen onderhoudsarm zijn, is het wel nodig om de kozijnen na enkele jaren te conserveren en diep te reinigen. Tevens moeten ze na een paar jaar opnieuw worden gesteld. De schroeven moeten dan worden aangedraaid en de sluitingen moeten gesmeerd worden. Een ander nadeel is dat aluminium niet overschilderbaar is, wat bij hout natuurlijk geen enkel probleem is.

Aluminium kozijnen hebben dus voor- en nadelen. Ben je op zoek naar slanke, elegante en strakke kozijnen, kies dan voor aluminium. Moderne huizen zullen prachtig staan met dit soort kozijnen. Klassieke huizen kunnen met aluminium kozijnen ook geweldig opgefrist worden. Heb je twijfels of wil je ook de andere opties bekijken? Neem dan contact op met kozijnleveranciers bij jou in de buurt!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming