Kozijnen offertes?

Bijvoorbeeld: raamkozijn, deurkozijn, afmetingen

Aluminium kozijnen kiezen? Verschillende redenen...

Aluminium kozijnen voordelen

De toepasbaarheid van aluminium kozijnen is erg breed en kan bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten gebruikt worden. Hiernaast kan de look van de kozijnen helemaal op basis van je eigen wensen aangepast worden door bijvoorbeeld een gladde, gemoffelde uitvoering als in een unieke en krasbestendige structuurlak (twee-componentenlak).

Ook kun je voor de binnen-en buitenkant tussen verschillende uitvoeringen en kleuren kiezen. Aluminium kozijnen zijn daarom geschikt om je huis of woning een klassieke, rustieke of geraffineerde sfeer te geven.

 

Naast de kleuren en de uitvoering kun je natuurlijk ook voor diverse vormen van het kozijnenprofiel zelf kiezen. Afgeronde hoekjes en iets naar binnen liggende raamvleugels, elegante ellipsvormen met een zacht karakter of toch een romantisch retro-profiel, dat zich perfect laat inpassen in een rustieke stijl? Met aluminium kozijnen kan hel allemaal.

 

Ook kun je bij je aluminium kozijnen voor siergrepen, in plaats van standaardgrepen kiezen. En bij de verdelingen van het raam zijn de mogelijkheden bijvoorbeeld om de verdelingen op de binnen- en buitenzijde van het glas aan te brengen of door middel van tussenstijlen kleine glasoppervlakken te creëren, waarbij je kunt kiezen voor tijdloze, eenvoudige profielen of retro-verdelingen.

 

Onderhoudsvriendelijk

Er zijn een aantal punten die aluminium kozijnen aantrekkelijk maken met betrekking tot onderhoud.

  • Door middel van een speciale lak of geanodiseerd aluminium zijn de kozijnen niet elektrostatisch en trekken daarom geen stof of vuil aan.
  • Verder kunnen er ook geen spleten of schilfers ontstaan waarin het vuil zich zou kunnen opstapelen.
  • Daarom kan het aanschaffen van aluminium kozijnen je geld besparen, want regelmatig schilderen of lakken is niet nodig. Door de oppervlaktebehandeling zijn aluminium kozijnen erg gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm.
  • Aluminium is buitengewoon sterk en kunnen gemakkelijk vrij grote overspanningen aan. Dit geeft je onder andere de mogelijkheid om grote raamoppervlakken te integreren, met behoud van elegantie.
  • De duurzaamheid en vormvastigheid van aluminium kozijnen heeft het effect dat het niet negatief beïnvloed wordt door UV-stralen of vocht. Deze duurzaamheid wordt nog eens verstevigd door de extra bescherming van de textuurlak- of de gemoffelde laag.
  • Bovendien is aluminium nauwelijks onderhevig aan temperatuurschommelingen of wisselende weersomstandigheden, zodat je nooit last zult krijgen van barsten, scheuren of kromtrekken.
  • Een ander groot voordeel van aluminium kozijnen voor deuren is dat deze gewoon in elk seizoen keurig sluiten en nooit kiertjes laten zien. Extra verstevigingen zorgen er bovendien voor dat de profielen niet zullen doorbuigen bij zware winddruk of extra gewicht van glas.
  • Ook zijn dit soort kozijnen in combinatie met de juiste EPDM (sterk synthetisch rubber dat bestand is tegen extreme weersomstandigheden) helemaal wind- en waterdicht.
  • Door het bakken van poederlak op het kozijn verkrijgt men een uiterst sterke en duurzame laklaag. De kleuren zullen niet afbladderen of vervagen. Bovendien worden speciale verfsoorten gebruikt om scheurtjes en barstjes in de verf te voorkomen.
  • Aluminium kozijnen zijn uiterst isolerend. Hierdoor bespaar je energiekosten, voorkom je condensvorming en zorg je voor een goede geluidsisolatie.

 Veilig  

Natuurlijk speelt de veiligheid van kozijnen altijd een belangrijke rol. Aluminium kozijnen bieden een goede inbraakpreventie. Een nadeel hierbij is dat deze kozijnen bij inbraakschade mogelijk te herstellen zijn, dit is bij hout makkelijker. Maar vaak zullen de kosten van een reparatie na inbraak vergoed worden door je verzekering.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming