Wat is onmisbaar in een complete keuken?

complete keuken

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken of ga je je huidige keuken eens goed onder handen nemen? Hier lees je welke trends niet mogen ontbreken in jouw nieuwe of vernieuwde keukenblok! Van hoogglans tot en met duurzaamheid en van verweerd hout tot en met een geïntegreerde keuken: het komt allemaal aan bod in dit artikel. Lees het aandachtig en zorg ervoor dat je binnenkort over een complete keuken beschikt die helemaal in het beeld van deze tijd past!

Glans & wit

De moderne keukens zijn steeds vaker hoogglans afgewerkt. Vooral glanzend glas doet het tegenwoordig goed: deze toepassing is met name te zien bij kastdeuren, laden, wandpanelen, werkbladen en zelfs apparatuur. Daarnaast zijn witte keukens weer erg populair. Maar let op: volledig witte keukens zijn dan vaak weer erg saai en ongezellig, dus probeer hier altijd een of meerdere kleuren mee te combineren. Zorg allereerst op dit gebied voor een complete keuken!

Dessins & (verweerd) hout

Gedessineerde fronten zijn heel goed mogelijk in deze tijd. En als je van een supermoderne keuken houdt kun je gerust gebruik maken van hightech materialen. Maar ook houten keukens blijven in trek, al is er wel een verschil met traditionele houten keukens: ogenschijnlijk verweerd hout met zeer fijne maar zicht- en voelbare openingen is op dit moment erg in trek, net als blond hout.

Een geïntegreerde keuken

Een complete keuken wil niet zeggen dat de ruimte moet worden gescheiden van de woonkamer. Steeds vaker worden elementen gebruikt die ervoor zorgen dat de keuken als het ware onzichtbaar wordt en één geheel lijkt met de rest van de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan platen kunnen worden gelegd op de kookplaat en wasbak en op die manier deel uit lijken te maken van het werkblad. Een ‘los’ keukenblok in de woonkamer kan er voor zorgen dat die twee ruimtes zowel geïntegreerd als gescheiden zijn. Er zijn dan ook steeds meer meubels verkrijgbaar die tegelijkertijd in de keuken en de woonkamer kunnen functioneren.

Duurzaamheid

Wat in de 21ste eeuw zeker niet mag ontbreken in een complete keuken, is de aanwezigheid van duurzame apparaten. Vaatwassers, ijskasten en afzuigkappen zijn steeds energie- en waterzuiniger, terwijl hout tegenwoordig in steeds meer gevallen afkomstig is uit bossen die goed worden beheerd. Materialen worden hergebruikt en zijn vaak verwerkt in bijvoorbeeld het aanrecht. Daarbij kunnen apparaten ook steeds beter worden gecombineerd en zijn gasbranders bijvoorbeeld al regelmatig geïntegreerd in het werkblad. Bijkomend voordeel: de hoogteverschillen verdwijnen, wat ook in praktisch opzicht (lees: schoonmaaktechnisch) een prettige bijkomstigheid zal zijn voor gebruikers. Kortom: een complete keuken betekent niet alleen het aanschaffen van zo veel mogelijk apparatuur!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming