Waar let je op bij het kopen van een keuken?

Een keuken is functioneel en erg belangrijk in een woning. Het kopen van een keuken vraagt dan ook om bewuste en consequente keuzes. Vaak denk je als eerste aan de ruimte, kookapparatuur, gebruikssystemen en opbergmogelijkheden. Toch zijn dit maar slechts enkele aspecten waar je over na denkt. Binnenkort van plan om een keuken te gaan kopen? Dan lees je hier tips waar je op moet / kunt letten!


Een wensenlijst voor de keuken
De ruimte waar de keuken zich straks moet bevinden is erg belangrijk. Neem daarom de tijd om de ruimtelijke eigenschappen van jouw keukenruimte op papier te zetten. Je kunt hierbij denken aan:
- De maten
- Waar zit de deuropening en hoe draait de deur in
- Waar bevinden zich de ramen
- Heeft de ruimte ongebruikelijke hoeken?
Het voordeel voor jezelf is dat wanneer je de ruimte goed kent je jezelf sneller in het sfeerplaatje kunt verplaatsten wat de keukenspecialist ontwerpt.
Naast de ruimte kennen is het minstens zo belangrijk om je wensen goed op papier te hebben. Stel een wensenlijst samen, van stijl tot inbouwapparatuur en natuurlijk je budget.

 

Keukenblad, frontjes en handgrepen
Elke soort keukenblad heeft zijn voor- en nadelen in gebruik en onderhoud. Het is belangrijk dat je goed jezelf in het materiaal verdiept en deze probeert aan te passen aan je levensstijl. Zo heb je bijvoorbeeld vochtbestendige en vetafstotende keukenbladen. Belangrijk is ook de hoogte van het keukenblad.
Frontjes en handgrepen zorgen voor de uitstraling van de keuken. Laat je daarom inspireren door een zo groot mogelijk assortiment. De kraan bepaalde het waterverbruik in de keuken. Ga je voor een mengkraan of liever voor een gescheiden koud-warmwaterknop? Erg populair is de kokend-water kraan in de keuken, deze geeft je direct kokend water.

 

Verlichting, inbouwapparatuur en montage
Een keuken is een functionele ruimte en heeft goede verlichting nodig, samen met een keukenspecialist kan je de opties doornemen. Inbouwapparatuur maakt al je keukenhandelingen een stuk praktischer. Tevens zorgt het voor een stukje luxe. Veel keukens bevatten al een koek/vriescombinatie, fornuis, oven, combi-magnetron, afzuigkap en vaatwasser. De mate van luxe heb je zelf in de hand dus je kunt alles naar smaak in laten richten. Heb je eenmaal je droomkeuken besteld? Dan kan je de plaatsing en montage vaak aan de keukenspecialist over laten, zij hebben een ervaren en vakkundig montageteam ter beschikking die er voor zorgen dat je droom keuken snel staat! 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming