Tips voor het aanschaffen voor een nieuwe keuken

Als je een nieuwe keuken wilt gaan aanschaffen zijn er veel verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Je kan je hierbij laten adviseren door een specialist of zelf ideeën opdoen via het internet of door woonprogramma’s op televisie te kijken. Wij geven je tips die je kunnen helpen bij het aanschaffen van een nieuwe keuken.

Bepaal je budget

Het is erg belangrijk dat je van tevoren je budget vaststelt, dit is het bedrag dat je maximaal wilt spenderen aan je nieuwe keuken. Als je je budget niet van tevoren bepaald kunnen de kosten namelijk een stuk hoger oplopen dan je in de eerste instantie in gedachte had. Bij keukenspeciaalzaken worden er vaak ook verkooppraatjes gehouden om de klanten meer opties aan te smeren.

Ken je keukenruimte

Voor een goede en efficiënte inrichting van je keuken is het belangrijk dat je de afmetingen van de ruimte waar de keuken komt te staan kent. Niet alleen de lengte, hoogte en diepte zijn erg belangrijk maar ook dat je weet tot welke hoogte je je aanrechtblad wilt hebben of op welke hoogte je keukenkastjes geplaatst moeten worden. Als je weinig ruimte hebt moet je verschillende afwegingen maken, bijvoorbeeld of je een combimagnetron neemt in plaats van een magnetron en een oven apart en of je wel een vaatwasser moet aanschaffen. Als je veel ruimte hebt kun je ook gaan voor een aanrechtblad die overloopt in een bar of een keuken met een kookeiland. Om dit dan af te maken en efficiënt in te richten kun je ook barkrukken aanschaffen zodat je aan dit gedeelte ook kunt zitten en/of eten, dan hoef je daar geen aparte eettafel voor aan te schaffen.

Vergelijk en oriënteer goed

Als je een keuken gaat aanschaffen kun je daar het beste genoeg tijd voor uitrekken de prijzen en opties van verschillende keukenspeciaalzaken met elkaar vergelijken. De prijzen kunnen namelijk ver uiteenlopen en daarnaast heb je dan ook zelf meer tijd om goed na te denken over de opties en het ontwerp van je keuken. Als je als laatste naar de zaak toe gaat waar je van plan bent om een keuken te kopen heb je al een goed beeld van je wensen en de vermoedelijke kosten, dit zorgt ervoor dat je alles zelf goed op een rijtje hebt en de offerte aanvraag een stuk gemakkelijker en duidelijker is.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming