Kies je nieuwe keuken volgens de laatste trends

Ga je dit jaar je keuken vervangen of krijg je een nieuw huis en moet daar een nieuwe keuken in? Het uitzoeken van een keuken vergt veel aandacht en er zijn heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Tijd om inspiratie op te doen, op het gebied van de nieuwste trends van materialen en kleuren voor dit jaar!

 

Trends 2016

De trends voor dit jaar begonnen eigenlijk in 2015 al en zetten zich nu voort. We zien de natuurlijke, robuuste materialen en tinten nog meer terugkomen. Dus veel hout, wol, leder, natuursteen en marmer. Ook de kleuren van nu horen echt bij de trend van ‘natuurlijk wonen’: veel poeder- en nude tinten, maar ook de monochrome tinten, mosgroen en allerlei lichte blauwtinten. Deze trends van natuurlijke materialen, vooral steen, zien we ook terug in de keukentrends. Robuuste werkbladen van natuursteen of marmer, gecombineerd met hout of leder voor de kasten. De trends komen hier dus ook mooi in terug.

 

De juiste keuze

Een keuken uitzoeken is niet makkelijk, een veel gestelde vraag is dan ook; welke kleuren, materialen en apparatuur kies ik voor de nieuwe keuken? Het is geen jaarlijkse aankoop en bepaalt voor een groot deel de uitstraling van het interieur, en toch wil je met de huidige trends mee gaan. Als je met de volgende aspecten rekening houdt en dit combineert met de trends van nu, maak je vast en zeker de juiste keuze.

Stijl van het huis

Kijk naar de stijl van je huis. Wat voor keuken past hier het beste in? In een strak en modern huis staat een landelijke boerenkeuken niet zo mooi, ook al houd je daar misschien wel van.

Inrichting en indeling

Qua inrichting en indeling ben je in eerste instantie afhankelijk van de grootte van de ruimte. Daarna bepaal je aan welke eisen je keuken moet voldoen. Wat wil je er per se wel in hebben en wat is een wens? Natuurlijk zijn de mogelijkheden niet onbegrensd en moeten er keuzes gemaakt worden. In zowel de moderne als klassieke woning, wordt steeds vaker gekozen voor een kookeiland. Deze keuken bestaat uit twee delen, het eiland zelf en een losse kastenwand of werkblad met apparatuur.

Het voordeel van een kookeiland is dat er meer werkruimte gecreëerd wordt, wel is het advies om de doorloopruimte op minimaal een meter te houden. Vaak wordt er getwijfeld of een eilandkeuken mogelijk is, of dat een andere opstelling wellicht praktischer is. Een keukenspecialist kan hiermee helpen, hij weet precies hoe jouw eisen wensen in de ruimte verwerkt kunnen worden.

Budget

Het budget is uiteraard ook heel belangrijk. Dit is toch de leidraad voor wat je wel en niet kunt kiezen. Ook hierbij is de keukenspecialist een goede hulp. Wist je dat je bij een keukenspecialist soms ook heel goed kunt slagen voor een showroomkeuken? Ze zijn vaak helemaal ingericht volgens de laatste trends én ook nog eens bomvol qua apparatuur voor een hele scherpe prijs.

Laat je inspireren

Ga voordat je naar de keukenspecialist gaat eerst zelf op onderzoek uit naar allerlei mogelijkheden. Laat je inspireren en doe ideeën op via internet of Pinterest. Bezoek een woonbeurs of maak eigen collages door plaatjes uit magazines te halen. Zo kom je tot je eigen ideale droomkeuken!

Toekomst

Graag geven we nog een klein blik op de keuken van de toekomst. Wist je dat het niet al te lang meer duurt of je kunt een kraan bestellen waar door een druk op de knop van je smartphone je koffie naar keuze uit komt?  Of een koelkast die je eten bewaart in gelvorm? Ook werken meerdere technologen op dit moment aan een 3D-voedselprinter. Dus trek in een bitterbal? Dan print je er toch eentje! Het is nog een hele klus, maar er wordt hard aan gewerkt door de ontwikkelaars dat wij straks in de toekomst onze maaltijden gewoon kunnen printen.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming