Keukeninrichting

keuken-inrichting

Twijfels over de inrichting van je keuken? Laat je dan helpen door de tips in dit artikel en zorg dat je volledig bent geïnformeerd over de laatste trends op het gebied van keukeninrichting. Wat voor aanrecht is populair? Hoe kun je de verhouding tussen je keuken en je woonkamer het beste creëren? Hier krijg je antwoord op al die vragen en lees je alles over de actuele ontwikkelingen op het gebied van keukens.

Integratie

Keukens en woonkamers hoeven zeker geen aparte ruimtes meer te zijn. Steeds vaker zie je een inrichting waarbij de keuken een onderdeel is van de woonkamer en bijna niet meer te onderscheiden is van de rest van de ruimte. Dat betekent ook dat bijvoorbeeld schilderijen en televisieschermen zomaar kunnen worden opgehangen in de keuken. Bovendien bedenken ontwerpers manieren om kookeilanden en apparaten op eenvoudige wijze aan het zicht te onttrekken. De grens tussen keuken en woonkamer vervaagt.

Kleuren

Een uitvoering in hoogglans is in de mode. Daarnaast is wit vandaag de dag vaak de overheersende kleur, maar daarbij moet worden vermeld dat een combinatie met een andere kleur aan te raden is. Werkbladen en spoelbakken van natuursteen worden eveneens steeds vaker gezien, net als houtsoorten met een uitgesproken structuur. Maar ook de meest felle kleuren kunnen tegenwoordig heel goed. Ten slotte kun je volgens de laatste trends ook kiezen voor een inrichting die doet denken aan een oude Amerikaanse keuken.

Het aanrecht

Het aanrecht in de keuken wordt steeds dunner, terwijl glas aan populariteit wint. Dunne, glazen werkbladen – vaak in combinatie met RVS of natuursteen – zijn dan ook steeds meer te zien in de moderne keuken. Glasmozaïek is ook heel goed mogelijk, net als een aanrecht met gelamineerd textiel.

Meubels

Zoals gezegd worden elementen steeds vaker verborgen, waardoor keukens min of meer onzichtbaar worden gemaakt. Daarnaast zien we grote, verweerde tafels, eenheden van gekleurd glas en strakke, organische vormen. De bar is ook weer in de mode en ligt vaak in het verlengde van het aanrecht. Verder zie je steeds vaker een hoge tafel die geïntegreerd is in het kookeiland. Een idee voor de inrichting van jouw keuken?

Gadgets

Je keuken inrichten is leuk, maar ook als je keuken helemaal af is kun je er nog van alles aan doen om het nog meer naar je zin te hebben. Zo zijn er genoeg leuke gadgets op de markt die echt iets toevoegen aan de mogelijkheden die je hebt in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een tafelkleed dat borden warm houdt, een ‘pratende’ handschoen die je herinnert aan het checken van je gerechten of een weegschaal die naast het gewicht ook de voedingswaarde aanduidt. Je kunt meer met een keuken dan je denkt!

Reacties

wouter 12:19 09 mrt

ik vind dat een goed gekozen aanrechtblad een belangrijke link vormt die het design helemaal afmaakt, je kan ze zelfs nu online samenstellen bij bijvoorbeeld een natuurstenen aanrechtblad site de kwaliteit is super

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming