De keukentrends van 2014 - 2015

Tegenwoordig is koken een trend, iedereen kiest voor bewust eten en daardoor staan we steeds langer in de keuken. Het is logisch dat je wilt dat je nieuwe keuken aan al je eisen voldoet. Een keuken ontwerpen is zo makkelijk nog niet, het aanbod van keukens is zo overweldigend dat het lastig kan zijn om een goede keuze te maken.


Elk jaar zijn er weer nieuwe keukentrends. Zo is de groene verantwoorde keuken in opkomst en houden wij met elkaar steeds meer rekening met het milieu. De woonkeuken heeft nog steeds een belangrijke plek in het huis en zo ook in ons leven. Design speelt nog steeds een belangrijke rol in het keukenblok.

 

Greeploze keukens
De greeploze keuken zie je al enige tijd terug in het keukenblok en is ondertussen vrij populair. Een keuken zonder grepen heeft een strakke uitstraling doordat lijnen doorgetrokken worden over de totale breedte van de keuken. Sommige mensen vinden het een nadeel dat het openen van een greeploos keukenkastje soms net even wat moeizamer gaat dan een keukenkastje met een greep. Maar daar komen steeds meer oplossingen voor. Zo heeft een keuken fabrikant een keuken ontworpen waarbij het keukenfront bovenaan schuin afloopt. Hierdoor krijg je meer ruimte voor je vingers waardoor er meer grip is op het front.

 

Matte keukens
Sinds 2013 zie je de matte keukens. Keukens waarvan de fronten zijn voorzien van een matlak zijn toen genoemd als concurrent voor de bekende hoogglans keukens. Nu kan ook het werkblad voorzien worden van diezelfde matlak. Je zorgt hierdoor dat de totale keuken dezelfde uitstraling heeft.

 

De afzuigkap
Een afzuigkap krijgt al vaak een RVS uitstraling, het sluit vaak niet aan bij de uitstraling van de keuken. De techniek speelt hier op in en komt met een oplossing, zodat een afzuigkap niet per se gelijk het eerste is wat je in een keuken ziet. Een afzuigkap in het werkblad is dan ook een mooie oplossing, zeker bij een kookeiland.

 

Keukenmeubelen
De ruimte die er voor de keuken is wordt in een woning steeds groter. We spreken over een woonkeuken. Het is niet langer nodig om je meubelen hiervoor bij een andere winkel te kopen dan bij een keukenzaak. Keukenopstellingen worden namelijk uitgebreid met meubelen voor in de keuken en in de rest van de ruimte. Een voordeel hiervan is dat de kleuren en materialen hetzelfde kunnen zijn zodat er een mooi totaalbeeld ontstaat voor de inrichting van de ruimte.

 

LEDverlichting
In een keuken ontwerp zie je steeds meer LED verlichting. LED verlichting zorgt voor sfeer in de keuken, die vaak ook makkelijk aan te passen is. LED verlichting onder de keukenkasten is al wel bekend, maar nieuw is de verlichting onder het werkblad.

Mocht je binnenkort op het punt staan om een keuken te gaan ontwerpen, dan zal je deze trends wellicht tegenkomen en wie weet pas je het wel toe in je eigen droom keuken! 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming