Buitenkeuken | Geniet van het weer, lekker buiten koken!

Buitenkeuken

Geniet vaker van het lekkere weer onder het genot van lekker eten en een heerlijk drankje. Doe dit samen met het gezin, vrienden en familie. De grootste trend voor jouw tuin is dit jaar, en volgende jaren, de buitenkeuken. Een keuken is de plaats waar je gezellig met z’n alle bent. Het is niet alleen de plaats waar heerlijk eten bereid wordt, het is een plek van vertrouwen, gezelligheid, gevoelens en warmte.

 

De Nederlander vindt de tuin steeds belangrijker worden. Bezigheden die voorheen in huis verricht werden verplaatsen zich steeds vaker naar buiten. Dit geldt ook voor samen zijn, samen koken en samen genieten van heerlijke gerechten. Een buitenkeuken biedt al het plezier en gemak van een gewone keuken, maar dan in de buitenlucht. Met een buitenkeuken kan je pas echt samen met het gezelschap genieten van heerlijk eten en drinken. Misschien herken je het wel; je hebt een aantal vrienden uitgenodigd voor een hapje en een drankje.  Helaas mis je vaak de gesprekken omdat jij bezig bent met het bereiden van het eten, binnen terwijl de rest alvast aan buiten aan de rosé zit.

 

Met een buitenkeuken mis je niets meer. Terwijl jij lekker aan het koken bent kan jij je gewoon mengen in de gesprekken van je gasten. Daarnaast ruiken je gasten direct het eten wat je aan het bereiden bent, wellicht zijn zij nieuwsgierig en komen een kijkje nemen. Of: ze komen je gewoon helpen!

 

Welke buitenkeuken is wat voor mij?

Welke buitenkeuken geschikt is voor jou, is afhankelijk van een aantal punten:

  • Hoe vaak per jaar ben je van plan buiten te koken?
  • Wil je ook gebruik kunnen maken van de keuken wanneer het regenachtig weer is?
  • Voor hoeveel personen wil je buiten kunnen koken?
  • Wat voor soort gerechten wil je kunnen maken buiten?
  • Is er ruimte genoeg in de tuin?
  • Wat is het budget dat je wil besteden aan een buitenkeuken?

 

Een buitenkeuken kan je zo groot en uitgebreid aanschaffen als je zelf wil. Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen twee soorten: verplaatsbare en vaste buitenkeukens. Een verplaatsbare buitenkeuken is over het algemeen compacter dan een vaste buitenkeuken. Hierdoor is het werkoppervlak vaak wat kleiner. De meeste buitenkeukens beschikken over zowel een gril als enkele kookpitten. Het voordeel van een vaste buitenkeuken is dat deze meer ruimte heeft om producten en artikelen op te bergen. Dat is wel zo fijn, u hoeft niet steeds naar binnen om producten te halen. Daarnaast is het werkoppervlak groter waardoor u met meer gemak kunt koken.

 

Hartstikke handig, dat buiten koken!

In de buitenkeuken bevindt zich een gasfles. Deze is meestal niet te zien omdat deze in kastje verborgen zit. Voordat je wilt beginnen met koken hoef je alleen de gaskraan open te draaien en de vlam te ontsteken. Daarnaast zijn er buitenkeukens is veel verschillende stijlen en materialen ontworpen. Kies de keuken die past bij jouw smaak, de stijl en de sfeer van jouw tuin!

 

Op dit moment is een keuken van steigerhout helemaal hot. Waarom steigerhout? Het is een sterk houtsoort die lang meegaat. Daarnaast kan je het hout gemakkelijk in de door jouw gewenste kleur schilderen. Hierdoor heeft je tuin steeds weer een andere uitstraling! Daarnaast zijn er ook veel buitenkeukens van RVS gemaakt. Dit materiaal is verkrijgbaar in diverse kleuren.

 

Heeft u ervaring met buiten koken?

Heeft u zelf een buitenkeuken? Of bent u eens uitgenodigd om buiten te komen eten bij bekenden die een buitenkeuken hebben? Welke gerechten zijn gemakkelijk te breiden in een buitenkeuken? Heeft u tips of leuke ideeën? Deel hieronder je ervaringen met ons en maak buiten koken voor iedereen een feest!

 

Misschien is koken met een Barbecook rookoven ook wat voor jou!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming