Zelf uw woning behangen

Het is natuurlijk financieel aantrekkelijk om zelf verbouwingen en aanpassingen aan uw woning te realiseren, maar u moet dit wel op een verstandige manier aanpakken. Ook bijvoorbeeld bij het behangen van uw woning. Veel mensen denken dat zij wel even dat behang tegen de muur gooien, maar er zijn veel aspecten waar opgelet moet worden. Wij zullen u informatie geven en adviseren omtrent behangen, zodat u zeker weet dat u op een verstandige manier aan de slag kunt gaan.

Wat is het juiste behang?

Wanneer u op zoek gaat naar behang zult u merken dat er tegenwoordig een aantal soorten te verkrijgen zijn bij één van de vele aanbieders. Behang van nubehangen.nl raden wij echter aan, want dit is van de gewenste kwaliteit en hierbij is ook nog eens de service goed.

Op het gebied van soorten raden wij u vooral het glasvliesbehang aan. Dit is van een dermate goede kwaliteit en is hiernaast ook nog eens gemakkelijk aan te brengen. U smeert namelijk de muur in met de lijm en niet het behang. Zo is het een stuk eenvoudiger om recht te behangen. Verder heeft u nodig de optie om papieren, vinyl, acryl of textiel behang te gebruiken. Ga bij uzelf na wat uw eindresultaat moet zijn en hoeveel ervaring u heeft met behangen.

Het behangproces

Allereerst moet u natuurlijk het oude behang verwijderen voordat u aan de slag kunt met het behangen. Zorg ervoor dat uw muur weer volledig egaal is en er geen oude lijmresten op zitten. Dit komt het nieuwe resultaat niet ten goede.

Hierna moet u natuurlijk uw, afhankelijk van het soort behang, gekozen behang toebrengen op de muur. In sommige gevallen moet u het behang lijmen en met glasvezelbehang moet u de muur insmeren met goede lijm. Het moet natuurlijk recht gebeuren en dit is het best te realiseren wanneer er vanuit het midden naar de zijkanten wordt gewerkt. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming