Woontrend: Industrieel wonen

Het nieuwe industriële wonen is zeker niet voor watjes. Kernbegrippen als rauw, ruig en stoer. Bij het industriële wonen zie je geen frutsel, alles heeft een functie en dat geeft het interieur een mannelijk karakter. Maar of je nu man of vrouw bent, het is comfortabel voor iedereen die er vertoeft door de zachte tapijten, diepe kleuren en behang.

 

De werkplaats
Een eigen werkplek voor mensen die thuis werken is belangrijk om efficiënt je werk te kunnen doen, maar wie zegt dat die werkplek eruit moet zien als een kantoor?! Dit hoeft helemaal niet. Juist met de industriële sfeer kan je een werkplek creëren waarin het ‘zakelijke’ goed tot zijn recht komt. De materialen die je veel terug ziet in de industriële sferen zijn plastic, hout en beton daarom zorgt een zacht kleed voor een aangename sfeer. Kies een kleed in de kleur van bijvoorbeeld traditionele werkmanstof, denim. Wordt het een serieuze werkplek waar je dagelijks uren door gaat brengen achter je laptop of PC? Zorg dan zeker voor goede verlichting. Je kan spots plaatsen en een sierlamp in industriële stijl ophangen om de juiste industriële sfeer te creëren.

 

Kleur en materiaal
Door sommige mensen wordt gedacht dat in een industrieel interieur alleen kille kleuren en koude materialen worden gebruikt. Dit is niet helemaal waar. De kleuren die je in deze stijl veel terug ziet komen zijn: zwart, grijs, donkerrood, donkerblauw, legergroen, koper-oranje.
Deze genoemde kleuren gaan perfect samen met koude en stoere materialen zoals metaal, beton en gerycled glas. Het is wel de kunst om dit vooral te combineren met warme en natuurlijke materialen zoals hout, grof linnen en leer. Koper is de trend van 2015 en deze kan je perfect combineren met de industriële trend. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming