Woon je klein? 5 tips om je huis groter te laten lijken

Hoe klein je huis of woonruimte ook is, er zijn altijd manieren om je huis ruimtelijker te laten ogen. Een grote, open ruimte oogt mooi en maakt je woning een stuk aantrekkelijker. Natuurlijk kun je een aannemer inhuren en je woning openbreken voor een ingrijpende verbouwing. Maar er zijn ook kleine tips die je meteen door kunt voeren. Deze geven we je graag.

 

1. Ruim op!

Om de rust in je huis te bewaren, is het belangrijk dat je alle spullen die je hebt een vaste plekt geeft. Hoe minder er in je woning rondslingert, hoe opgeruimder en groter het lijkt. Zet wat gezien mag worden in het zich; accessoires zijn mooi om je woning mee op te vrolijken. En berg wat je niet wilt dat gezien wordt op in gave manden.

 

2. Verbreed de horizon

Met diagonale lijnen maak je je ruimte optisch vele malen groter. Dit kun je doen door je vloer op deze manier te leggen, maar ook door bepaalde banen op je muren diagonaal aan te brengen.

 

3. Kies je meubels zorgvuldig

Bij meubels is regel nummer één: hoe minder meubels je neerzet, hoe groter de woonruimte lijkt. Kies daarom meubels die multifunctioneel zijn, zoals een XL-bank of inbouwkasten. Gebruik de maximale breedte, diepte of hoogte. Op die manier worden muur en vloer optimaal benut en lijkt alles groter. Met wandbrede planken op de muur zorg je niet alleen voor een gaaf effect, maar vergroot je optisch je woonruimte.

 

4. Maak doorkijkjes

Met speelse doorkijkjes breek je ruimtes open, zo lijken ze een stuk groter. Vooral spiegels en andere transparante materialen zijn hiervoor de juiste middelen om in te zetten. Plaats een spiegel zodat hij een doorgang weerspiegelt, zoals een raam of deurpost.

 

5. Laat licht binnen

Een laatste en belangrijke tip: zorg dat natuurlijk licht altijd in je woning kan vallen. Breek woonlagen open, breng extra ramen aan en vergroot deurpartijen. En met de juiste raambekleding kun je altijd de lichtinval naar eigen wens regelen.

 

En wil je op den duur toch liever een muur openbreken en een stuk aanbouwen? Dan doe je er altijd verstandig aan aannemers met elkaar te vergelijken. Kijk goed naar de reviews van anderen en besluit op basis daarvan met welke partij je in zee gaat. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming