Weg met dat saaie plafond!


Heeft u nog zo’n saai systeemplafond in uw praktijk of kantoor? Weg ermee! Het kan zoveel mooier, leuker en gezonder. Met nieuwe (en hele zuinige) LED technieken tover je een saai systeemplafond om tot een daglichtplafond. Een daglichtplafond dat de sfeer binnen compleet verandert en waardoor het net lijkt alsof je buiten bent. In Nederland begint dit concept steeds meer voet aan de grond te krijgen.

Met een unieke techniek kan het Rotterdamse bedrijf Lumick een systeemplafond vervangen door bijvoorbeeld een wolkenplafond. Het huidige frame van het systeemplafond kan gewoon behouden blijven. Nieuwe panelen worden geplaatst met daarachter ultradunne LED verlichting. Met als resultaat dat je buiten naar binnen haalt.

 

Daglicht in de zorg

In de zorg zijn de daglichtplafonds enorm in zwang geraakt. In de Verenigde Staten zijn het vooral tandartsen en kleine zorginstellingen die daglichtplafonds hebben laten installeren om een betere sfeer te creëren. Maar uit onderzoek van Philips blijft dat het niet alleen goed is voor de sfeer maar ook voor het herstel van de patiënt. Een daglichtplafond zou het herstel bevorderen.

 

Retail


Maar er zijn veel meer branches waarbij daglicht kan bijdragen aan een betere sfeer en zelfs aan omzetverhoging. Een Belgische supermarkt liet via Lumick het plafond vervangen door een wolkenplafond. Deze retailer had de primeur bij onze zuiderburen. De eigenaar is zeer positief over de eerste ervaringen met het daglichtplafond. Hij verwacht zelfs een lichte omzetstijging.

Dat licht ons gedrag beïnvloed is iedereen het over eens. De mens is liever buiten (op een zonnige dag althans) dan binnen. Met een daglichtplafond haal je buiten naar binnen. Dit heeft een positief effect op het gedrag.

 

Huiskamer


Sinds kort gaan ook consumenten over op de lichtoplossingen van Lumick. Vaak is het plafond thuis minder geschikt om panelen in te plaatsen.  Maar hier is iets op gevonden. Lumick heeft inmiddels zogenaamde ‘wandbakken’ geïnstalleerd bij particulieren thuis om een lichtbank met afbeelding aan de wand te creëren.  Met Lumick Photo Art krijgt de klant een uniek concept waarbij foto’s in zeer hoge resolutie aan de wand kunnen sieren.  

 

De komende periode zullen de Rotterdammers meer innovatieve lichtoplossingen op de markt brengen. Zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen aan de slag met de LED techniek van Lumick. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming