Wat zijn de voordelen van rolgordijnen?

Heb je een nieuw huis gekocht of wil je de bestaande raamdecoratie vervangen? Denk dan eens aan rolgordijnen. De reden dat mensen raamdecoratie aanschaffen is meestal om de zon buiten te houden, maar raamdecoratie brengt ook andere voordelen met zich mee. Rolgordijnen waren tien jaar geleden mateloos populair, maar tegenwoordig kiezen mensen toch vaak voor een ander soort raamdecoratie en dat is gek

De makkelijke werking van rolgordijnen

Rolgordijnen zijn ideaal als raamdecoratie. Rolgordijnen zorgen er voornamelijk voor dat de zon wordt tegengehouden en daarnaast zijn ze  gemakkelijk te monteren en te bedienen. Rolgordijnen werken erg simpel, je bedient met een ketting het doek en door een kettingstopper blijft het rolgordijn op iedere gewenste hoogte hangen.

De vele opties van rolgordijnen

Anders dan bij andere zonwering heb je bij rolgordijnen talloze opties. Je kunt een keuze maken uit de stof: verduisterende rolgordijnen zijn ideaal voor in een slaapkamer en lichtdoorlatende rolgordijnstoffen die wel licht door laten maar niet transparant zijn, zijn ideaal voor in de woonkamer en verder kun je kiezen voor een transparant rolgordijn wat prettig is voor in de keuken of een werkkamer. Ook kun je kiezen uit vele kleuren en tinten en zo vind je altijd wel een rolgordijn die mooi past bij de ruimte. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende onderlatten en heb je de optie om een rolgordijn met zijgeleiding of een cassette te bestellen.

Decoratie

Rolgordijnen zijn een vorm van raamdecoratie, de naam zegt het al, versiering. Rolgordijnen zijn niet alleen heel praktisch, maar het is ook een toevoeging van de uitstraling van een ruimte. Er zijn veel verschillende kleuren en zo is er voor iedere ruimte een mooi rolgordijn.

Rolgordijnen bieden privacy

Wij Nederlanders vinden privacy erg belangrijk, zeker in je eigen woonomgeving. Een woning met veel ramen zorgt voor veel licht, maar ook voor veel inkijk. Het is prettig als niet iedereen naar binnen kan kijken en je lekker thuis jezelf kunt zijn.  Voor in een woonkamer zijn lichtdoorlatende rolgordijnen ideaal, er komt voldoende licht binnen en je behoudt toch je privacy. Voor een badkamer of een slaapkamer is privacy nog belangrijker en dan kun je beter een verduisterend rolgordijn ophangen.

Rolgordijnen houden inbrekers buiten de deur

Naast de privacy die zonwering met zich mee zorgt het ook gelijk voor inbraakpreventie. Inbrekers kunnen minder snel zien wat voor spullen er aanwezig zijn en het is lastig om te beoordelen of de bewoners thuis zijn. Het is wel aan te raden om een lichtje te laten branden als je `s avonds van huis bent, dan is het voor inbrekers extra lastig om in te schatten of je thuis bent.

Rolgordijnen hebben een isolerende werking

Rolgordijnen hebben een isolerende werking en dat brengt de volgende voordelen met zich mee. In de zomer wordt de warmte buitengehouden, vooral verduisterende rolgordijnen en rolgordijnen met een lichte kleur zorgen ervoor dat de warmte buiten blijft. In de winter als het buiten kouder is blijft de (gestookte) warmte binnenshuis met rolgordijnen, dat zorgt ervoor dat je minder hoeft te stoken en dat is prettig voor je portemonnee.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming