Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een inboedelverzekering?

Misschien heb je net een nieuwe woning op het oog of heb je er zelfs al een gekocht of gehuurd maar heb je totaal geen verstand van verzekeringen. In deze situatie is het verstandig om inboedelverzekeringen te gaan vergelijken. Als je dit niet doet kan je de verkeerde verzekering afsluiten, met verkeerde voorwaarden, tegen een veel te  hoge prijs. Dit artikel is helpt je bij het maken van de juiste keuze zodat je niet onzeker hoeft te zijn en optimaal van je nieuwe huis kan genieten.

De prijzen die verzekeraars rekenen voor een inboedelverzekering kunnen schommelen nogal. De ene verzekeraar kan voor een soortgelijke verzekering met soortgelijke voorwaarden een veel hoger bedrag rekenen. De verzekeraar kan de inboedelverzekering zowel op basis van dagwaarde als op basis van nieuwwaarde uitkeren. Vervolgens zijn ze er ook nog vrij in om te bepalen wat zij verstaan onder de dagwaarde en de nieuwwaarde. Het is dus van groot belang dat je goed oplet bij het afsluiten van een inboedelverzekering.

Maximale dekking

Vaak nemen verzekeraars voor bepaalde situaties maximale dekkingen op in de voorwaarden. De bedragen die betaald moeten worden voor deze maximale dekkingen zijn echter ook niet bij iedere verzekeraar hetzelfde. Hier kunnen grote verschillen tussen zitten.

Materiële en emotionele waarde

Voor u is het vooral van belang dat de spullen waaraan u veel emotionele waarde hecht of de spullen die simpelweg erg duur zijn goed genoeg verzekerd zijn. In de meeste gevallen worden voor dit soort spullen gelimiteerd verzekerde bedragen opgenomen. Vaak kan dit bedrag, weliswaar tegen extra premie, nog uitgebreid worden. Het komt ook vaak voor dat er een aparte kostbaarhedenverzekering afgesloten kan worden.

Koophuis

Wanneer je de eigenaar bent van de woning is het belangrijk dat je een opstalverzekering afsluit, dit heb je nodig. Bij de meeste verzekeraars kan de opstalverzekering samen met de inboedelverzekering worden afgesloten, in de vorm van een pakket.

Preventief denken

Het is mogelijk om extra kortingen te krijgen door preventieve maatregelen te treffen. Zo raden we je sowieso aan om brandmelders te installeren in het huis. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen kan ook voor kortingen zorgen. Om ervoor te zorgen dat je een verzekering op maat afsluit tegen een goede prijs raden wij je aan om verzekeringvergelijk.nl te bezoeken.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming