Verlichting

Je ontkomt er niet aan, verlichting in huis is essentieel van belang. En omdat er meerdere ruimtes zijn waar je verlichting toepast, geven wij je hierbij wat tips per ruimte. Want voor elke ruimte zijn weer andere punten waar je rekening mee dient te houden. Laten we bij binnenkomst beginnen; de entree.

 

Lichttip entree
Hierbij is het belangrijk te kiezen voor algemeen licht zoals plafond- en wandlampen of spots. Heb je een spiegel of kast in de hal gebruik dan ook taakverlichting zodat je genoeg licht hebt voor het aantrekken van schoenen ,jas en  om nog een blik te werpen in de spiegel. Bij de entree van je woning wil je een aangenaam welkom creëren, dus houd het licht warm, maar wel op een hoger lichtniveau dan bijvoorbeeld de woonkamer.

 

Lichttip keuken
In de keuken wil je natuurlijk voldoende licht voor de verrichte werkzaamheden die daar plaats vinden. Je kunt gebruik maken van spots (LED) of TL-buizen verstopt achter de bovenkastjes of boven het aanrecht aan het plafond. Kies verlichting dat makkelijk schoon te maken is. Combineer in de keuken algemeen licht met taakverlichting. Let erop dat je niet in je eigen schaduw staat te werken. Algemeen licht maakt de verlichting gelijkmatig en voorkomt dit.

 

Lichttip woonkamer
In de woonkamer komen verschillende activiteiten samen; eten, tv kijken, lezen, ontspannend en nog veel meer. Daarom worden er verschillende sferen gecreëerd en gewerkt met zogeheten lagen. Armaturen met een ondoorzichtige kap geven gericht licht en zijn de juiste taakverlichting om bij te werken of te lezen. Houdt rekening met de hanglamp boven de eettafel dat het licht niet in je ogen schijnt. Dus hang hem op een goede hoogte.

 

Lichttip slaapkamer
Richt spots op je kledingkast en spiegel, zodat je daar genoeg licht hebt. Lees je graag in bed? Dan is een nachtlampje of wandlampje een goede aanrader, kies wel voor twee afzonderlijk bedienbare schakels zodat je partner niet in het licht hoeft te liggen. In de slaapkamer wil je zachte, ontspannende sfeer creëren, dus kies daarom voor soft licht. Je kunt ook voor één centraal lichtpunt kiezen met een dimmer.

 

Lichttip badkamer
Functionaliteit is hierbij erg belangrijk. Uiteraard moet je verlichting kopen dat geschikt is voor vochtige ruimtes. Voor de verlichting bij de spiegel is het belangrijk dat het licht recht naar voren schijnt. Zo heb je geen hinderlijke schaduwen in het gezicht. Gebruik een dimmer als je ook graag zacht, sfeervol licht wilt om ontspannend te kunnen genieten tijdens het douchen of badderen.

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming