Stop waardevolle spullen in een kluis

Een inbraak kan je niet altijd tegen gaan. Ook al denk je dat je de juiste sloten hebt, alles goed dicht hebt gedaan, inbrekers komen echt binnen als ze willen. Met een alarm worden de inbrekers wel eerder afgeschrikt en zijn ze niet lang binnen. Maar waar laat je überhaupt je waardevolle spullen?

 

Een kluis braakwerend
Mensen verzinnen de meest gekke plaatsen om hun waardevolle spullen op te bergen, denk aan onder  het matras, in de sokkenla, tussen de pannen of op zolder. Inbrekers weten dit inmiddels wel en kijken in hun zoektocht naar sieraden, contant geld of andere waardevolle spullen toch ook op die plekken. Het enige wat hiervoor helpt is een kluis. Een kluis is braakwerend en in de meeste gevallen ook licht brandwerend.

 

Een kluis aanschaffen of huren
Een kluis kan je huren bij een bank, maar je kunt een kluis ook thuis inbouwen. Je hebt voor speciale gelegenheden verschillende soorten kluizen. Meestal zijn de kluizen die je thuis inbouwt groot genoeg voor sieraden, laptops, camera’s en andere waardevolle spullen. Wil je kunst of een schilderij beveiligingen dan zou je de kamer moeten beveiligen waar het kunstwerk staat of hangt. Ga je verhuizen en wil je grote waardvolle spullen opbergen dan kan je dit extern beveiligd opbergen. Denk goed na bij het aankopen van een kluis waar je precies de kluis gaat wegzetten en waarvoor je de kluis gaat gebruiken. Je kunt natuurlijk altijd een expert om advies vragen, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt wat betreft een kluis. Hierbij een aantal tips waar je op kunt letten bij een aankoop van een kluis.

 

  1. Zorg dat de waarde van de inhoud in overeenstemming is met de capaciteiten van de kluis en houdt rekening met mogelijk toekomstige groei.
  2. Denk na over de plek waar je de kluis plaatst.
  3. Kluizen hebben een bepaalde afmeting en gewicht. Houd hier rekening mee als je de kluis in huis kiest. Heb je een verdieping met een houten vloer, dan moet je rekening houden met het feit dat deze een kluis niet altijd kunnen dragen.
  4. Bedenk van tevoren of je het liefst werkt met een sleutel, een elektronisch codeslot of een combinatie hiervan. Het gevaar van een sleutel is dat deze kan worden gevonden door iemand anders.
  5. Kies voor een trildetector op de kluis. Het komt steeds vaker voor dat er wordt ingebroken terwijl de bewoners gewoon thuis zijn. Het alarm staat dan vaak niet aan. Een trildetector is direct verbonden met de kluis en kan separaat geactiveerd worden.
  6. Tegenwoordig komt het veel voor dat mensen met meerdere kluizen werken. Dan wordt er een kleine afleidingskluis geplaatst, met een inhoud van relatief lage waarde, terwijl er elders in de woning een tweede of derde kluizen worden geplaatst.
  7. Verifieer de keuze voor een bepaalde kluis met je verzekeraar. Zij kunnen je adviseren en stellen vaak eisen aan de kluis. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming