Staande schemerlampen gebruiken voor meer sfeer

Wil je een huis helemaal gaan inrichten of ben je toe aan vernieuwing? Bedenk dan eerst welke stijl de inrichting moet hebben, en welke materialen en kleuren je wilt gebruiken. Voor een juiste uitstraling zijn enkele basiselementen bepalend. Denk bijvoorbeeld aan de muren, de vloeren en de meubels. Heb je de basisinrichting helemaal af? Dan kun je gaan aankleden en zorgen voor de finishing touch. De decoratieve stukken die je hiervoor uitzoekt, zijn ook zeer bepalend voor de sfeer. Zorg dat je een mooi geheel creëert door dezelfde stijl aan te houden en bijpassende kleuren te kiezen die zorgen voor rust en eenheid. Een belangrijk aspect dat hierbij vaak wordt vergeten, is verlichting. Door de juiste soort verlichting op de juiste plaats te gebruiken, ontstaat een hele mooie, warme sfeer. Lampen die zeer sfeer verhogend kunnen werken, zijn bijvoorbeeld staande schemerlampen.

Stem het lichtgebruik goed af met een staande schemerlamp

Zoals met alles het geval is, zijn staande schemerlampen te verkrijgen in heel veel verschillende uitvoeringen. Bij staande schemerlampen is het heel belangrijk dat je kiest voor de juiste hoeveelheid en het gebruik van deze lampen goed afstemt met het plaatsen van andere verlichting. Bedenk op welke plekken in de kamer licht nodig is en wat voor soort lamp hier het beste tot zijn recht komt met betrekking tot praktisch nut en aankleding. Een staande schemerlamp is vooral erg handig om in een hoek te plaatsen waar weinig ligt komt. Tegen langere wanden kun je juist handiger gebruik maken van muurlampen of kun je op tafeltjes of andere meubelstukken bureaulampjes en kleinere staande lampjes kwijt. Verder kan bijvoorbeeld het combineren van een staande lamp met een grote plant in een hoek een heel mooi effect bewerkstelligen.

Weest zuinig met het plaatsen van staande schemerlampen

Het belangrijkste devies op het gebied van staande schemerlampen is: wees zuinig met het gebruik ervan en zet ze op de juiste manier in. Zorg dat je goed afstemt met de rest van je inrichting op het gebied van materiaal en stijl. Een schemerlamp komt het beste tot zijn recht wanneer deze op een subtiele manier aanwezig, maar wel sfeerbepalend is.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming