Op zoek naar een warme, huiselijke sfeer? Kies voor een sfeervolle lampenkap

We zitten middenin de donkere maanden en zijn daarom veel in huis. Een fijne, huiselijke sfeer is dan belangrijk. Woonboulevards draaien deze dagen overuren en het aanbod is meer dan genoeg. Toch is het voor veel mensen lastig om de gedroomde huiselijke sfeer te creëren. Lampen geven, naast het licht en de warmte, ook een gezellige sfeer. En niet alleen de lamp zelf heeft dat effect, maar ook accessoires zoals een lampenkap kunnen bijdragen aan een sfeervolle inrichting. In deze blog geven wij tips over de keuze voor een lampenkap en soort lamp.

Creatief met lampenkappen
Lampenkappen zijn er in alle denkbare maten en kleuren en zijn geschikt voor verschillende interieurs. Zo zijn er bijvoorbeeld lampenkappen gemaakt met daarop foto’s van bijvoorbeeld hout, dennenappels of dieren zoals konijnen en herten. Een stukje natuur wordt naar binnen gehaald en dit straalt warmte uit. Het mooie is dat je lampenkappen oneindig kunt verwisselen en daarmee de sfeer kunt aanpassen aan elk seizoen. Natuurlijk kun je ook minder gedurfd te werk gaat, door te kiezen voor een lampenkap in één kleur. Wanneer je meerdere lampenkappen in huis hebt, valt hier ook eindeloos mee te variëren. Je kunt ervoor kiezen om op iedere lamp een andere lampenkamp te zetten – waardoor je je creativiteit de vrije loop kunt laten – maar je kunt er ook voor kiezen om een bepaalde stijl aan te houden. Veel webshops en winkeliers bieden ook pakketten met bijvoorbeeld drie of acht dezelfde lampenkappen aan.

Halogeen of gloeilamp?

De sfeer die een lampenkap uitstraalt hangt voor een groot deel af van de lamp die je erin gebruikt. Je kunt kiezen voor de welbekende gloeilamp. Het voordeel van deze lamp is dat die beschikbaar is in veel verschillende kleuren en je ook kunt kiezen in hoe fel het licht wordt verspreidt. Bijkomend voordeel is dat gloeilampen zeer goedkoop zijn. Er kleven echter ook nadelen aan deze lamp. Zo is hij zeer onvoordelig qua stroomverbruik en voor het milieu. De lamp wordt vanwege zijn vervuilende karakter steeds minder verkocht. Een ander soort lamp waar je voor kunt kiezen is de halogeenlamp. Deze geeft tot twee keer zo veel licht als de gloeilamp en is tegelijkertijd tot 30% zuiniger. Daarnaast heeft halogeenlamp een veel langere levensduur dan zijn gloei-collega.

Enthousiast geworden over lampenkappen en inspiratie nodig? Kijk eens op https://www.giftsmore.nl/woonkamer-accessoires/lampen/lampenkappen.html

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming