Mooie houten jaloezieën op maat

Als u op zoek bent naar meer warmte en sfeer in uw huis, zijn houten jaloezieën misschien echt iets voor u. Hout geeft uw interieur vaak net de ‘finishing touch’ waar u naar op zoek bent. Tegenwoordig worden houten jaloezieën in eindeloos veel kleuren gemaakt.  Dat betekent dat er voor iedere woning wel passende jaloezieën te vinden zijn, van modern tot landelijk. Het mooie licht dat gefilterd wordt door deze lamellen is sfeervol en makkelijk aan te passen.

Hoe in te meten?

Als u begint met het inmeten van de houten jaloezieen is het belangrijk om een keuze te maken tussen ‘op de dag’ of ‘in de dag’.

In de dag is montage tussen de muur.

Meet de breedte van muur tot muur aan de binnenzijde en de hoogte van de muur tot de vensterbank. Trek bij de breedte 10mm af, zodat de jaloezie binnen de afwerking past. 

Op de dag is montage op de muur.

Meet de breedte van muur tot muur en de hoogte van muur tot vensterbank.

De cassette van de houten jaloezie is meestal ongeveer 50 mm hoog. Als u 50 mm bij uw hoogte optelt, dan is de onderzijde van de cassette gelijk aan de onderkant van de muur boven uw raam.

Als u de cassette wat verder naar boven wilt, kunt u de hoogte vergroten.

Bij de breedte moet u links en rechts 50 mm optellen. Op deze manier overlapt de jaloezie op alle punten even veel.  Let er wel op dat u de breedte niet te smal maakt anders zal er licht zichtbaar zijn.

Monteren van de jaloezieën

Zet de montagebeugels tegen de gewenste muur of kozijn en teken met een potlood de schroefpunten. Begin met de montagebeugels zo dicht mogelijk in de hoek. Let er wel op dat de montagebeugels niet ter hoogte van de band of het koord zijn.

Bekijk met een waterpas of de getekende stippen recht ten opzichte van elkaar staan. Hierna kunt u het gat voor boren en een plug plaatsen waar de schroef komt. Daarna schroeft u de montageclip vast. Klik daarna de houten jaloezie in de montageclips vast en schuif vervolgens de beugels om.

Het voordeel van houten jaloezieën

Een groot voordeel is dat houten jaloezieën zeer makkelijk in onderhoud zijn. Ze trekken weinig stof aan en zijn heel snel schoon te maken. Met een (vochtige) stofdoek stoft u ze regelmatig af waardoor het vuil en de stof niet blijft vastplakken. Maak de jaloezieën niet te nat want anders kan het hout gaan werken. Dat betekent ook dat ze niet geschikt zijn om in vochtige ruimtes op te hangen. De meeste jaloezieën worden gemaakt van duurzaam hout en zijn dus milieuvriendelijk.

Een ander voordeel is dat je mooi met zonlicht kunt spelen. Hierdoor kun je een mooi visueel effect bereiken. En bovendien kun je met houten jaloezieen in de zomer de warmte van buiten tegenhouden en in de winter juist de warmte binnenhouden. Ten slotte geven de lamellen veel privacy in uw huis.

Bestellen net zo makkelijk als monteren

Zoals hierboven al beschreven zijn houten lamellen heel eenvoudig zelf te monteren. Als u ze op maat bestelt, hoeft u ze verder niet in te korten en kunt u ze direct plaatsen. Door de meegeleverde bevestigingsclips monteert u ze zonder problemen op de muur of kozijn. U kunt aan de bovenkant een houten afwerklijst om de aluminium cassette plaatsen, zodat de afwerking niet zichtbaar is. Dit geeft ook nog eens een chic tintje aan de lamellen.

Wanneer u de houten jaloezieen online bestelt, geeft u exact de maten aan. Verder heeft u de keuze uit heel veel kleuren. Mocht u eerst een staal van de kleur willen, dan kunt u deze vaak gewoon bestellen bij de leverancier. Bij Creon kunt u ook nog naar de showroom gaan om de lamellen in het echt te bekijken. Daar kunt u bovendien terecht voor al uw vragen. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming