Lampen voor elke hoek

Je huis verlichten kan een behoorlijke opgave zijn. Iedereen kent de nodige uitdagingen wel: er is altijd wel een hoekje of een bochtje of een naad die je moeilijk kunt verlichten. Dit kan verschillende redenen hebben. Zo kan er een onbeweeglijk stuk meubilair voor staan. Of je kunt er net geen lamp boven hangen omdat er de elektrische mogelijkheid niet toe is. Erg onprettig allemaal, en het kan in sommige gevallen zelfs frustrerend zijn. We zijn nu eenmaal dieren die baat hebben bij voldoende licht; niet iedereen ziet in het donker even goed en daar kunnen lampen ons nog best bij helpen.

Alle opties

Daarom zijn er verschillende mogelijkheden wanneer het aankomt op licht. We kennen allemaal de gebruikelijke hang- en muurlampen. Lampen die in principe het meeste licht geven maar wel afhankelijk zijn van een vaste plek aan het plafond of de muur. Je kunt niet overal een lamp ophangen, mits je bereid bent om een heel snoer naar de juiste plek te trekken. Niet iedereen is zo’n bekwame elektricien. Dan zijn er ook de sta-lampen. Grote, vaak ietwat onhandige dingen die we in de hoek zetten. Handig om bijvoorbeeld in een leeshoek te hebben of wanneer je een bank mooi uitgelicht wilt hebben. Maar nog steeds niet altijd even handig.

Voor de kleine beetjes

Om de kleine hoekjes te verlichten kun je het best gebruik maken van twee varianten licht: vloerlampen en tafellampen. Eerst genoemde zijn vaak grote, ronde lampen die een mooi sfeervol licht over de grond verspreiden. De tweede spreekt voor zicht. Ze zijn handzaam en beschikken over een snoer dat makkelijk van de ene kant van de kamer naar de andere te leggen is. Ideaal voor de kleine stukjes in de ruimte. Ook wanneer je ’s avonds een klein lichtje aan wilt houden kan dit de lamp zijn waar je naar zoekt. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming