Interieurarchitect inhuren?

interieurarchitect

Wil je graag je interieur (opnieuw) laten inrichten? Dan kun je de hulp inschakelen van een professionele interieurarchitect. Deze architecten kunnen met hun creatieve ideeën zorgen voor een volledig nieuwe woonsfeer die ook nog eens perfect past bij jouw persoonlijkheid. Hoe gaat een interieurarchitect precies te werk? Wat is je eigen rol precies bij de samenstelling van het nieuwe interieur? Hieronder krijg je antwoord op die vragen.

Inleving

Heb je net een nieuwe woning gekocht of wil je gewoon een compleet nieuw interieur? Hoe dan ook: iedereen wil een woonsfeer die past zijn of haar eigen persoonlijkheid. De interieurarchitect weet precies hoe het interieur zó kan worden vormgegeven dat je huis perfect tot z’n recht komt. De sfeer in je woning wordt helemaal afgestemd op je wensen en vooral ook op je karakter, dus goede interieurarchitecten kunnen zich in de eerste plaats vooral goed verplaatsen in hun klanten. Ze zien precies wie je bent en vooral wat je wilt en gaan met die gedachten in het achterhoofd aan de slag.

Samenwerken

In het verlengde hiervan ligt het gegeven dat een interieurarchitect tijdens de opleiding vooral leert om niet met een tunnelvisie te werk te gaan, maar voornamelijk goed te luisteren naar de bewoners van een bepaald huis. Ook een goede voorbereiding is essentieel: denk daarbij een analyse van de woning en een daarop aansluitend ontwerp. Wat een interieurarchitect nooit uit het oog zal verliezen, is een intensieve vorm van communicatie met zijn klanten. Omdat jouw plannen en eisen altijd van doorslaggevend belang zullen zijn, is het dan ook niet onverstandig om al vóór het eerste gesprek met een architect je wensen op papier te zetten. Laat je ook nooit overrompelen door de ideeën van de interieurarchitect en geef alleen toestemming voor plannen als je er een goed gevoel bij hebt.

Architect kiezen

Misschien wel de grootste fout die je kunt maken is het in zee gaan met de eerste de beste interieurarchitect. Laat je van tevoren dus altijd goed informeren en adviseren, vraag offertes aan en voer gesprekken ter oriëntatie. Als je budget het toelaat, kun je je ook door meerdere interieurarchitecten laten adviseren. Je kunt je op die manier nog voordat je een ontwerp laat maken laten leiden door je gevoel. Welke architect past het beste bij mij? Wie luistert het beste naar mijn plannen?

Budget

Uiteraard is het een en ander ook behoorlijk afhankelijk van het te besteden budget. Wil je je uitgaven binnen de perken houden, dan moet je natuurlijk eerst weten welke interieurarchitect een advies kan geven voor een tarief dat voor jou acceptabel is. Verder is het van belang dat je je goed in een architect kunt verplaatsen: voor hem of haar is het ook fijner werken als jij precies weet wat je wilt qua sfeer, stijl en uitstraling.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming