Interieuradvies nodig?

interieuradvies

Ben je je oude interieur beu of staat er een verhuizing voor de deur en zoek je interieuradvies? Dan zul je je misschien al snel af laten schrikken door de gedachte dat een nieuw interieur of alleen al interieuradvies handenvol geld kost. Daarom lees je hier enkele tips die je niet of nauwelijks voelt in je portemonnee en die toch kunnen zorgen voor een compleet nieuwe look van je interieur. Fris je interieur op met behulp van een paar subtiele veranderingen!

Een plan

Het misschien wel belangrijkste interieuradvies luidt: zorg dat alle aspecten in een bepaalde ruimte op elkaar zijn afgestemd en ga niet halsoverkop te werk. Als je een compleet nieuw interieur wilt, kun je vaak heel veel inspiratie halen uit andere interieurs. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan elementen uit andere woonkamers die je kunt toepassen in je eigen slaapkamer en probeer out of the box te denken. Wat vaak ook bevorderlijk is voor de inspiratie, is het kopen van een of meerdere interieurgidsen. Kortom: bedenk eerst hoe je je ruimte wilt inrichten voordat je aan de slag gaat.

Uitstraling

Welke sfeer en uitstraling wil je de ruimte meegeven? Het mag duidelijk zijn dat de bestemming van een kinderkamer behoorlijk afwijkt van die van de gemiddelde woonkamer. Met het oog op interieuradvies is het van groot belang om je te realiseren dat kleuren een doorslaggevende rol spelen op het gebied van uitstraling. Een algemeen interieuradvies luidt: kies een beperkt aantal hoofdkleuren die je op veel plaatsen in je woning terug laat komen.

Ruimtegevoel

Natuurlijk wordt een kleine ruimte geassocieerd met ‘knus’ en ‘gezellig’, maar het ruimtegevoel moet zeker niet worden onderschat. Vaak wordt dan ook geprobeerd om een ruimte groter te laten lijken dan daadwerkelijk het geval is. Een licht plafond laat een ruimte bijvoorbeeld hoger lijken, terwijl ook het aantal meubels in dit opzicht een rol van betekenis kunnen spelen. Een interieuradvies als je je ruimte optisch wilt vergroten: zorg dat je niet te veel meubels hebt en kies voor strakke vormen!

Verf

Een nieuwe laag verf op je muren zorgt vaak voor een verrassende nieuwe uitstraling van een ruimte. Ook als bijvoorbeeld de tegels in je badkamer je niet meer kunnen bekoren, kan een likje verf wonderen doen. Wil je de voegen in de badkamer opnieuw witten voor een frisser uiterlijk? Hier bestaan speciale stiften voor.

Accessoires

Simpele wijzigingen doen vaak meer dan je zou verwachten. Zo kun je bijvoorbeeld de kleur van je kussens afstemmen op de jaargetijden, terwijl je ook kunt variëren met accessoires zoals vazen en kaarsen. Niet te vaak natuurlijk, maar probeer af en toe eens wat uit!

Reacties

Sean 00:24 09 nov

Leuke site! Ik vroeg me alleen af waarom er niet veel wordt geschreven over Barroco? (deze heb ik laatst gezien bij een horeca) Het zijn natuursteen panelen. Zouden deze panelen goed in een woning kunnen passen vraag ik me af?

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming