Interieur trends voor 2016

Er wordt ons vaak gevraagd hoe je op een simpele (/goedkope) manier de laatste trends aan je eigen interieur kan toevoegen. Gelukkig kan je vaak door middel van zeer simpele aanpassingen een interieurstijl van een trend update voorzien. Een behang, kussens, accessoires of kleur doet al veel voor de sfeer en uitstraling van een ruimte. Met deze simpele aanpassingen breng je niet alleen een trend update aan, maar wij kunnen met deze elementen u ook helpen om een interieurstijl groter of lichter te doen ogen.

Wij zetten hieronder graag de interieur trends uit voor 2016. All-In Living verteld u graag waar de trends vandaan komen en hoe deze toe te passen zijn in uw interieur.

Het afgelopen jaar zagen we veel ‘shiny’ materialen zoals koper, goud en zilver. Dit blijft (dus gelukkig kunnen die mooie kandelaars en vazen behouden blijven!), maar het wordt wel voorzien van een natuurlijke en robuuste tegenhanger. De crisis heeft een verharding met zich meegebracht en nu zijn we gelukkig weer op een optimistisch punt aangekomen. De verharding maakt plaats voor warme, gezellige en intieme interieurs. Zie het als een nieuw begin, de geboorte van een nieuw tijdperk. Über trendwatcher Lidewij Edelkoort geeft aan dat we moeten denken aan nest/ cocon/ ei-achtige vormen. We gaan dus lekker ’cocoonen’ waarbij we steeds meer tijd binnen doorbrengen. Het interieur wordt daardoor alleen maar belangrijker, maar in dit interieur krijgen we ook steeds meer behoefte aan het ‘buiten’ gevoel. We passen dan ook steeds meer natuurlijke buitenkleuren toe, denk aan mosgroen. Maar de trend die al een tijdje speelt van veel (gegroepeerde) planten in je woning blijft ook. Nu jullie weten waar de trends voor 2016 vandaan komen, zullen we nu omschrijven hoe je dit in je eigen interieur kan toepassen.

Op het gebied van materiaal gebruik zien we veel ‘oer- materialen’, denk hierbij aan linnen en canvas structuren. Stoffen die een reliëf bevatten en volledig onbewerkt en dus nog compleet natuurlijk zijn. Naast stoffen kunt u dit grove, natuurlijke effect ook creëren met kalkverf of behang met een dergelijke structuur. De trendkleuren splitsen zich in tweeën. Enerzijds zien we diep en intense kleuren waarbij de combinatie met shiny materialen een mooi contrast oplevert. Anderzijds zien we hele lichte, wolkige kleuren, door Lidewij Edelkoort ook wel ‘colour latte’ genoemd. Denk hierbij aan pastel roze en/of blauw. Zo is ervoor ieder wat wils.

De vormentaal van 2016 is voornamelijk rond, organisch en warm. Meubilair is dus niet meer strak en hoekig maar voorzien van afgeronde hoeken. Dit betekent dat de kille industriële trend van de afgelopen jaren eindelijk een beetje gaat afzwakken en er hiervoor een natuurlijke en vriendelijke trend voor terug komt. We zijn op zoek naar een gevoel van comfort, daardoor zie je dus ook veel ‘padded’ meubilair. Dit betekent letterlijk ‘opgevuld’, zoals een doorgestikte deken. Maar ook dikke breisels die worden toegepast op kussens, vloerkleden en plaids. Heel warm en comfortabel waardoor de behoefte om binnen te zijn alleen maar groter wordt.

Ga voor meer informatie naar het blog van allinliving.nl, waar je op de hoogte word gehouden van de laatste trends op interieur en design gebied. Of neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over onze ideeën voor uw interieur.

Een visualisatie van enkele ideeën kun je hier vinden.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming