Inrichting kleine senioren woning

Veel ouderen vinden het lastig om een geschikte woning te vinden. Dit heeft voornamelijk te maken met de verhouding van het aanbod en de prijzen van de woningen. De markt van woningen is een aparte en vooral de laatste jaren zit deze enorm in de lift. Maar hoe zorgt u ervoor dat, wanneer u deze heeft gevonden, een kleinere seniorenwoning wordt ingericht? Wij zullen een aantal aandachtspunten voorleggen zodat u eventueel weet waar hulp bij gezocht moet worden. Allereerst natuurlijk veel woonplezier.

Ruimte realiseren

Voordat het ingericht kan worden is het verstandig om de woning op te ruimen. Neem bijvoorbeeld veel gespaarde/verzamelde spullen niet mee naar de nieuwe woning, maar regel een opslag. Deze opslag hoeft helemaal niet veel te kosten (wellicht kan het bij een bekende), maar het zorgt er wel voor dat er met een opgeruimde basis aan de slag gegaan kan worden.

 

Handig voor ouderen

Naast het creëren van ruimte is het verstandig om meubilair en spullen te kopen die u kunnen helpen in het dagelijks leven. Een bank moet bijvoorbeeld niet te diep zijn en het moet eenvoudig zijn om de trap op en af te gaan. Wanneer u niet meer in staat bent om de trap op en af te gaan zou u de keuze kunnen maken om een traplift in te laten bouwen. In het meest ideale geval heeft u een benedenwoning waarbij een trap helemaal niet nodig is.

Aanbod

Dit bovenstaande is allemaal fantastisch, maar zonder woning komt u natuurlijk nergens. Een seniorenwoning te Eindhoven zal in sommige gevallen lastig te realiseren zijn door het vraag en aanbod van dit moment. Eindhoven is een studentenstad  en er zijn veel studenten op zoek naar een kamer. Hierdoor neemt het aanbod van kleine woningen af terwijl ook de vergrijzing een rol speelt. Zorg er daarom voor dat u hulp inschakelt bij het analyseren en afwegen van het aanbod.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming