Het inrichten van een kleine woning

Heeft u een kleine woning? En wilt u deze toch op een sfeervolle manier inrichten? Dan raden wij u aan om dit artikel met aandacht te lezen, zodat u weet welke mogelijkheden u allemaal heeft. U moet vooral denken aan het gebruik van bepaalde kleuren, afscheidingen en functionele meubelstukken. Wij hopen u voldoende te informeren, zodat u uw woning op een juiste en sfeervolle manier kunt inrichten.

Gebruik van kleuren

Wanneer u in een kleine woning gebruik maakt van vooral donkere kleuren en meubelstukken, zult u ervoor zorgen dat het ruimtelijk inzicht ook flink wordt ingeperkt. Dit is natuurlijk het laatste wat u wilt in een kleine woning en daarom raden wij u aan om verstandig om te springen met het gebruik van kleuren.

U kunt natuurlijk gebruik maken van een wat donkerdere accentkleur, maar wij raden u aan om grotendeels gebruik te maken van lichte kleuren. Schaft u donkere meubelen aan? Dan is het gebruik van lichte kleuren op de muren en het plafond aan te raden. Zo kunt u het gebruik van de donkere kleuren compenseren.

Meubels aanschaffen

Wanneer u geschikte meubels zoekt voor een kleine woning raden wij u aan om functionele meubels aan te schaffen waar u ook daadwerkelijk gebruik van maakt. In veel woningen zijn er meubels terug te vinden die zelden tot nooit worden gebruikt en in een kleine ruimte is dat natuurlijk zonde. Wij raden u aan om eens een marktplaats voor woningartikelen te bezoeken. Zo krijgt u goede inspiratie voor het aanschaffen van geschikte meubelen en heeft u inzicht in het totaalaanbod van marktplaatsen of meubelzaken.

Afscheidingen

Wilt u een afscheiding creëren tussen de keuken en de woonkamer? Dan raden wij u aan om dit niet geheel dicht te bouwen, maar een gedeelte hiervan. Een spouwmuur kan u hierbij helpen. Dit is een losstaande muur die niet verbonden is aan andere muren en zo blijft er een hoop ruimte bespaard.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming