Een binnendeur als pronkstuk!

In steeds meer interieurs zie je een binnendeur terug. Deze deur wordt vaak gezien als pronkstuk van bijvoorbeeld de woonkamer. De deuren die je nu veel terug ziet komen zijn de barndeuren en de glazendeuren.

Barndoor
De deur die tegenwoordig heel hot is, is de barndoor. Dit is een functionele deur die je schuift om hem open of dicht te krijgen. Een groot voordeel van deze deur is dat je deze in allerlei soorten maten kunt krijgen. In een robuuste of landelijke stijl tot aan strak en modern. Naast de deur is ook de rails verkrijgbaar in allerlei soorten materialen of kleuren. Een groot voordeel van deze deuren is dat ze gemakkelijker te monteren zijn dan de standaard binnendeur. In principe is het een kwestie van het bevestigen van de rails boven de opening, de deur ophangen en op de vloer een stopper plaatsen. Dit laatste zorgt ervoor dat de deur onbedoeld naar voren en achteren beweegt.

De glazen deur
Wanneer je daglicht in huis belangrijk vindt, dan is een glazen deur een goede oplossing! Door het glas kan het licht doordringen in meerdere ruimtes. Door een glazen deur lijken beiden ruimtes optisch groter door het licht én doordat de glazen deur de twee ruimtes in elkaar laat doorlopen. De glazen deur is eigenlijk een breed begrip want je hebt bijvoorbeeld ingebouwde schuifdeuren. Dit is een zeer geschikte deur als afscheiding in bijvoorbeeld een woonkamer met een klassiek interieur. Door het ruimtelijk aspect nog meer te stimuleren hoef je het niet alleen bij een transparante deur te houden, een muur kan je ook vervangen door glas. Dit zorgt ervoor dat het een gehele glazen wand wordt, met heel veel licht.

Vind je het moeilijk om hier voor in je eigen huis een voorstelling bij te maken laat je dan inspireren door een interieurstylist of architect! Of maak een moodboard met afbeeldingen die jij mooi vindt, dit kan je ook goed doen door social media kanaal Pinterest te gebruiken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming