De valkuilen bij het kopen van nieuwe gordijnen

Sta je op het punt om binnenkort nieuwe gordijnen te kopen en krijg je het nu al warm bij deze gedachte? Dan vertellen wij je graag over de valkuilen die vaak worden gemaakt en waar jij vanaf nu rekening mee kunt houden.


Je hebt verschillende soorten raamdecoratie waarin je een keuze kunt maken zoals; gordijnen, jaloezieën, vouwgordijnen, roman blinds of rolgordijnen. Voordat jij hierin een keuze maakt, eerst de valkuilen die vaak voorkomen bij het kopen van nieuwe gordijnen.

 

Valkuil 1: Gordijnen niet voeren
Als een gordijn gevoerd is dan valt hij veel mooier in zijn plooi. Door de dubbele laag isoleren ze beter, dit scheelt natuurlijk ook weer energiekosten en is beter voor een duurzaam interieur.

 

Valkuil 2: Gordijnen niet blinderen
Sommige mensen vinden het blinderen van gordijnen zonde omdat er dan niemand meer van buiten af naar binnen kan kijken. Als je dit fijn vindt, moet je dit ook zeker niet doen.
Maar heb je geen zin in ongewenste blikken? Voorzie je gordijnen dan van blindering, dit is verkrijgbaar in diverse stofkwaliteiten.

 

Valkuil 3: Kiezen voor te drukke patronen
Soms is het best wel lastig om de juiste woonstijl te creëren die jou aanspreekt. In een modern design interieur kun je gerust kiezen voor een gordijn met een grafische print maar over het algemeen oogt een effen gordijn veel rustiger en tijdlozer.
Ben je juist iemand die vaak voor trends kiest? Dan kan een trendy patroon wel leuk zijn alleen hou er rekening mee dat je gordijnen niet wekelijks gaat vervangen.

 

Valkuil 4: Kiezen voor gordijnen die niet contrasteren met de rest van het interieur
Door te kiezen voor een contrast in de kleur van je gordijnen gaat je kamer meer leven en maakt de ruimte veel drukker. Juist door te kiezen voor een subtiel kleurverloop in de stof geeft het je interieur een stijlvol accent.

 

Valkuil 5: In de keuken kiezen voor overgordijnen
De keuken is een praktische ruimte en daar moeten de gordijnen juist functioneel zijn. Daarom is het verstandig om in de keuken te kiezen voor flexibele vouwgordijnen, jaloezieën of rolgordijnen die zowel hoog, laag als voor het midden van het raam kunnen hangen.

 

Valkuil 6: Gordijnen niet helemaal tot aan het plafond hangen
Juist door de gordijnen lager te hangen maak je de ruimte lager en dus oogt het kleiner. Hang je de gordijnen tegen het plafond aan dan maak je de ruimte hoger dus ook ruimer. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming