De raambekleding trends van 2014

Nadat je nieuwe kozijnen hebt aangeschaft of een dakkapel hebt laten plaatsen wil je natuurlijk ook dat deze blikvangers mooi aangekleed worden.  In dit artikel zetten wij deze raamtrends van 2014 voor je op een rijtje.


Rust
Rustige kleuren zijn dit jaar erg in trek. Omdat drukke patronen en bonte kleuren al terugkomende trends in vloerkleden, meubels en accessoires zijn, moet de raambekleding rust brengen. Laat de kleur van je nieuwe raamdecoratie wel weer terugkomen in de rest van de ruimte; dit zorgt voor eenheid.

 

Persoonlijk

Ook al is de trend rust, raamdecoratie kun je nog altijd prima customizen naar jouw eigen persoonlijke sfeer, smaak en stijl. Of dit nu klassiek en rijk of strak en urban is. En heb je vaak kaarsjes op de vensterbank staan die branden? Kies dan vooral voor vlamvertragende stoffen. 

 

Buiten naar binnen
Het gebruik van ruwe, natuurlijke materialen was al populair en dat zal in 2014 niet veranderen. Materialen als wol, hout en katoen zien we steeds vaker terugkomen in de raambekleding. De natuurlijke elementen in je huis kun je het beste benadrukken door transparante jaloezieën op te hangen. Ook haal je buiten naar binnen: zonlicht valt mooi in je woning en je hebt een goed zicht op je tuin.

 

Praktische voordelen
Maar niet alleen esthetiek speelt een grote rol bij de keuze voor raambekleding. Raambekleding zorgt bijvoorbeeld ook voor een betere akoestiek in je huis. Ook duurzaamheid is een belangrijk onderdeel bij de aanschaf van raambekleding: hoe minder warmteverlies, hoe lager je energierekening.

 

Om meer inspiratie op te doen voor je raambekleding kun je over de woonboulevard gaan slenteren, maar ook lekker thuis op de bank onder het genot van een dampende kop thee de nieuwste woonmagazines doorbladeren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming