De grote voorjaarsschoonmaak

Iedereen heeft wel eens van de grote voorjaarsschoonmaak gehoord. En hij bestaat nog steeds. Veel Nederlanders zetten het huis op z’n kop om de winter weg te stoffen en de lente te verwelkomen. Maar hoe krijg je nou van die spetterende streeploze ramen en waarom gooi je cola in de wc? Hierbij de feiten en fabels omtrent een grote voorjaarsschoonmaak!


Fabels

De vaatdoek
Oké wie denkt dat het even lekker fris is om met een vaatdoek te aanrecht af te doen, heeft het behoorlijk mis. Een vaatdoek is één van de grootste bacteriebronnen. Na een dag bevat de vaatdoek zo’n 3,2 miljard bacteriën. Dat is ruim 400.000 keer meer dan een wc-bril.

 

Baby in huis
Met een baby in huis moet je huis super schoon zijn. Dit is een fabel, natuurlijk moet je huis schoon zijn maar huis niet schoner dan normaal.

 

Vochtige doekjes
Kant en klare hygiënische doekjes zijn handig om snel schoon te maken, maar slechter voor het milieu. Dit klopt niet helemaal. Want een vezeldoekje moet je weer vaak heet wassen, dit kost ook energie.

 

Schoon huis, niet ziek
Je kunt niet voorkomen door een heel schoon huis te hebben om niet ziek te worden. Wel is het zo dat bijvoorbeeld een vieze keuken weer eerder kan zorgen voor voedselvergiftiging.

 

Allergieën
Steeds minder vaak komen wij in aanraking met vuil. Vooral als je huis brandschoon is en je constant je handen wast, kan onze weerstand niet veel hebben. Toch is deze theorie nog niet voor de volle honderd procent bewezen.


Feiten

Grote schoonmaak
Tegen de lente houden nog steeds meer dan twee miljoen Nederlanders de grote schoonmaak. Vooral de jongere gezinnen tot 35 jaar zijn actief in uitgebreid vegen, kloppen, uitsoppen, uitsorteren en weggooien.

 

Streeploze ramen
Wil je net zoals je buurvrouw streeploze ramen? Doe dan een gepelde ui in vier stukken in je emmer. Doe er geen ander schoonmaakmiddel bij en je ramen worden streeploos schoon.

 

Cola
Kalkaanslag in de wc-pot? Schenk er dan een fles cola in leeg langs de randen en laat dit intrekken. Hierna is je kalkaanslag helemaal verdwenen.

 

Kauwgom en pindakaas
Zo ontzettend balen als je kauwgom in je vloerbedekking of kleding hebt. Smeer er pindakaas op en laat het eventjes intrekken. Spoel het daarna schoon en de kauwgom is verdwenen.

 

Frisse lucht
Je huis ventileren is erg belangrijk. Frisse lucht is namelijk niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor je huisdieren, planten en de geur in je huis. Een kwartiertje een raam open zetten is geen ventileren. Het is belangrijk dat je constant zorgt voor toevoer van verse lucht.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming