3D Printer voor thuisgebruik, welke handige modellen kan je dagelijks thuis gebruiken?

3D printen is een techniek die eigenlijk al lange tijd bestaat en ook wordt toegepast. Echter geldt dat de 3D printer pas de laatste jaren meer toegankelijk is geworden voor het publiek. Zo is het tegenwoordig mogelijk voor vrijwel iedereen om thuis een 3D printer te gebruiken en ook aan te schaffen. Verwacht wordt zelfs dat 3D printen in de toekomst een ontzettend grote invloed zal gaan hebben. Momenteel is het voor de gewone consument dus ook mogelijk om aan 3D printen te doen. Dit is simpelweg het laag voor laag aanbrengen van een materiaal, waardoor uiteindelijk een driedimensionaal object ontstaat. Dit artikel bespreekt een aantal 3D printers die ontzettend geschikt zijn voor thuisgebruik. Zo kunt u uw eigen lego, schoenen, lamp of andere accessoires printen.

XYZ printing Da vinci Junior

Het eerste 3D printer model is de Da Vinci Junior van XYZ printing. Dit type printer werkt met PLA-filamenten. Het printoppervlak is 15 bij 15 bij 15 centimeter. De lage prijs van €395,- garandeert een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De Da Vinci Junior is namelijk een fantastische printer die tevens erg gebruiksvriendelijk is. Vaak wordt dit model ook op scholen gebruikt. Doordat er bewust niet gekozen is voor een verwarmd bouwoppervlak, is het alleen mogelijk om PLA te printen. Door het gebruiksgemak en doordat het product erg veilig is, wordt het veel op scholen gebruikt, maar is het ook voor de beginneling thuis een perfect model.

Ultimaker original

Het meest bekende merk op het gebied van 3D printen. Ultimaker is onder andere bekend geworden door dit instapmodel. Ultimaker is momenteel marktleider in de 3D printtechnologie. Naast de Ultimaker original is het voornamelijk ook bekend van de Ultimaker 2 en de Ultimaker 3. De Ultimaker is met een prijs van ongeveer €1200,- duurder dan de meeste instapmodellen, echter bezit dit model wel een groter bouwoppervlak. Dit terwijl de 3D printer zelf vrij compact is. Belangrijkste kenmerken van dit Ultimaker type is de hoge snelheid, betrouwbaarheid en vrijwel geluidloos printen. De Ultimaker 2 en de Ultimaker 3 zijn verdere modellen van dit merk die voor meer professioneel gebruik geschikt zijn, maar die binnen deze markt erg in trek zijn.

Wanhao Duplicator i3 Prusa

Een kant en klaar model is de Wanhao Duplicator i3 Prusa. Een fantastische 3D printer voor de hobbyist met een klein budget. Voor €495,- is het model te koop en zodoende behoort deze printer tot de betaalbare varianten voor thuisgebruik. Het model is opensource, waardoor er gemakkelijk gebruik gemaakt kan worden van andere programma’s. Daarnaast is het een robuust model met een sterke bouwkwaliteit en een hoge printkwaliteit.

De Ultimaker reeks 3D printers behoort tot de absolute top op het gebied van 3D printtechnologie. Het merk is voornamelijk bekend van de Ultimaker 2 en de Ultimaker 3 printer. Deze modellen zijn echter niet echt geschikt voor thuisgebruik, maar zijn zeker interessant voor bedrijven en andere organisaties.

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming