Woonlasten 40% van je inkomen. Bespaar nu!

Woonlasten besparing van 40%

Woonlasten verlagen is hot op dit moment. Vereniging Eigen huis heeft onlangs een onderzoek gedaan onder eigenwoningbezitters in Nederland. Er is onderzocht welk bedrag men gemiddeld uitgeeft aan onderhoud en verbetering van de eigen woning.

 

Uit de uitkomst van het onderzoek naar woonlasten bleek dat er €400 per maand wordt uitgegeven aan het huis, zonder dat de hypotheeklasten worden meegerekend. Verspreid over 12 maanden komt dat neer op €4800, waarvan ruim €2000 besteed wordt aan regulier onderhoud zoals schilderen, reparaties, klussen en onderhoud van de tuin. Daarnaast wordt er ruim €1700 besteed aan groot onderhoud zoals dakbedekking, het plaatsen van een nieuwe keuken of bijvoorbeeld het vervangen van de CV-ketel. Zo´n €1000 werd er volgens het onderzoek naar woonlasten besteed aan woningverbetering zoals uitbouw van de woning, dakkapel plaatsen of isolatiewerkzaamheden.

 

Bij een maximaal ingestoken hypotheek is €400 veel geld. Er is d.m.v. de woonquote gebleken dat je de hypotheek net kunt betalen en hebt daardoor dus geen ruimte meer over voor de woonlasten. Dat terwijl de woningeigenaar eigenlijk maandelijks geld zou moeten kunnen reserveren voor de kosten van onderhoud en verbetering aan de woning.

 

Er is door de overheid gesteld dat een woningbezitter ongeveer 26% van zijn inkomen besteed aan wonen. Tel daar de kosten van onderhoud en verbetering bij op en je zit al tegen de 40% aan!

 

Wanneer er werkelijk met deze bedragen gerekend zou gaan worden zal dat enorme gevolgen hebben voor de te verkrijgen maximale hypotheek. Door de nieuwe Gedragscode Hypothecaire Financieringen is dit bedrag al flink ingeperkt, maar wanneer er nog eens €400 aan onderhoud en reparaties aan de woning uit het budget om te wonen wordt gehaald, betekent dat een veel lagere beschikbare woonquote en een veel lagere maximale hypotheek.

 

Via Wonend.nl kan je flink besparen op je woonlasten. Tot zo’n 40% besparen op klein en groot onderhoud aan de woning. Evenals op verhuizen en notariskosten. Gemakkelijk en snel geld besparen dus!

 

Voor 40% korting op je woonlasten bezoek je de volgende pagina voor het besparen op je woonlasten.

Reacties

a.bouwmeester 09:40 04 okt

ik ben gescheiden,en ik wil de woning behouden. nu heeft mijn ex alle geld van de bank gehaald,dit is diefstal ik wil een hypotheker voor verlaging van de lasten. bedankt a.bouwmeester

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming