Het financieren van een verbouwing

Bent u van plan om uw huidige woning te verbouwing? Of gaat u intrek nemen in een nieuwe woning en weet u vooraf al dat er het één en ander aan versleuteld moet worden? Dan moet dit natuurlijk op een verstandige manier worden gefinancierd, zodat er in de toekomst geen overbodige of onverwachte kosten op uw pad komen. Daarom zullen wij u informeren over het verstandig financieren van een verbouwing, zodat u weet wat voor u persoonlijk de beste manier is.

Hypotheek uitbreiden

Weet u voor de aanschaf van een nieuwe woning al dat u het één en ander wilt verbouwen? Dan doet u er goed aan om het gewenste verbouwbedrag mee te nemen in de af te sluiten hypotheek. Bij een hypotheek betaald u over het algemeen een stuk minder rente en dit kan financieel dus erg aantrekkelijk zijn.

Ook zullen er een aantal kosten wegblijven, zoals de notariskosten bij het afsluiten van een losse lening. Dit is natuurlijk aantrekkelijk, want alles loopt dan ook via één geldschieter.

Lening afsluiten

Is de verbouwing die u wilt realiseren niet van een dermate grootte? Dan kunt u ervoor kiezen om een minilening af te afsluiten. Dit is een klein bedrag en hiervan is de looptijd over het algemeen niet erg lang. U moet dus wel duidelijk kunnen aantonen dat u een vast inkomen heeft, want dit geeft de financiële instelling en/of bank natuurlijk zekerheid voor het verstrekken van de lening.

Is het benodigde bedrag wat hoger en is dus de klus wat groter? Dan kunt u er ook voor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten. Hierbij kijkt de financiële instelling en/of bank naar uw persoonlijke plaatje en bekijken ze wat zij u kunnen bieden. U moet ervoor zorgen dat de looptijd in combinatie met de te betalen rente van een goed niveau is. Wanneer de rente te mooi is om waar te zijn moet u uzelf afvragen of er niet via een andere weg inkomsten worden geworven. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming