Geld lenen voor een badkamer

Een badkamer kan vaak een flinke investering zijn. Relatief veel consumenten hebben niet direct de liquide middelen beschikbaar om deze ‘forse’ investering te doen. Een goede uitkomst die mogelijk uitkomst kan bieden is een persoonlijke lening afsluiten.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van een extra hypotheek?

Er zijn óók veel consumenten die er voor kiezen om een aanvullende hypotheek te nemen bovenop hun eigen hypotheek. Een lening biedt echter meer voordelen dan een aanvullende hypotheek. Zo betaal je bij een persoonlijke lening geen notaris-, advies- én afsluitkosten, zoals bij een aanvullende hypotheek in vrijwel alle gevallen wel betaald moet worden. Bij een persoonlijke lening leen je eenmalig een bepaald bedrag waarbij er een vaste rente wordt betaald, waardoor je maandelijks een vast bedrag aflost. Op het moment van schrijven (22-3-2017) betaal je bij een leenbedrag van 25.000 euro zo’n 4,2% rente.

Welke mogelijkheden zijn er nog meer om te lenen?

Een andere populaire leenvorm voor de financiering van een baderkamer is een doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet heb je eigenlijk te maken met een ‘flexibel’ krediet. Zo krijg je een bepaald kredietlimiet waarover je kunt beschikken. Zodra je geld nodig hebt neem je dit op en los je dit weer af. Daarnaast kunt jij je afgeloste geld wéér opnieuw lenen.

Wat zijn de voordelen hiervan?

Bij een doorlopend krediet is de lening flexibel. Zo kun je geld oplossen én aflossen wanneer je dit zelf wilt. Daarnaast dien je niet exact te weten hoeveel geld je nodig hebt om te lenen, maar kies je voor een bepaald maximum. Zodra je de lening snel aflost is de doorlopend krediet voordeliger dan een persoonlijke lening, maar veel consumenten vergissen zich vaak in de discipline die hiervoor nodig is. Daarnaast is de rente variabel, waardoor je nooit exact weet hoeveel hoeveel je maandelijks aan rente moet betalen.

Bij het nemen van een keuze voor een krediet is het uiteraard verstandig om eerst alle rentes en beoordelingen met elkaar te vergelijken. Zo kom je er gauw achter waar je het beste terecht kunt om je lening aan te vragen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming