De financiering van een woning

De aanschaf van een woning is natuurlijk fantastisch, maar er moet natuurlijk ook een hoop geld neer worden gelegd. Doordat de huizenmarkt ook op zijn gat heeft gelegen, krijgt u te maken met een aantal veranderingen op de woningmarkt. Om op een verstandige manier om te springen met de financiering moet u voldoende informatie tot u nemen, zodat u zeker weet dat u weet heeft van alle zaken die er (kunnen) spelen. Wij wensen u allereerst veel succes met het vinden en op een verstandige manier financieren van uw toekomstige woning.

Hoogte van de rente

Heeft u al een hypotheek lopen of gaat u een hypotheek afsluiten? Zorg er dan voor dat er voldoende is nagedacht over de hoogte van het rentepercentage. In sommige gevallen betalen mensen een aantal procent rente teveel en dit is natuurlijk uiterst zonde. U doet er goed aan om aan rentemiddeling te doen, zodat u en de financiële instelling tot een compromis kunnen komen. Zo weet u zeker dat u er alles aan heeft gedaan om de deal zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Bekijk de verstrekkers

Gaat u een hypotheek afsluiten, maar heeft u geen weet van de mogelijkheden? Zorg er dan voor dat u in ieder geval de verschillende aanbieders en/of financiële instellingen met elkaar gaat vergelijken. Het beste is om deze aan de hand van een oriënterend gesprek te beoordelen, want via het internet is alles maar relatief. U doet er goed aan om te kijken naar de rentepercentages, maar ook geloofwaardigheid en service die wordt aangeboden.

Niveau van de hypotheek

U heeft vast wel eens probleemgevallen omtrent een afgesloten hypotheek gehoord. Mensen sluiten een hypotheek af waarvan de waarde wel een ton boven de waarde van de woning ligt. Achteraf blijft er natuurlijk een enorme restschuld over, want de woning wordt ook in de meeste gevallen minder waard. U doet er goed aan om samen met een financieel adviseur te kijken naar de hoogte en voorwaarden van een gewenste hypotheek.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming