Zonnepanelen vergelijken

Binnenkort van plan om zonnepanelen te installeren maar weet je nog niet precies wat je wilt. Dan is het goed om verschillende soorten zonnepanelen met elkaar te vergelijken. Je kunt zonnepanelen o.a. vergelijken op kwaliteit, garantie, keurmerken, opbrengst, prijs/prestatie, vermogen en rendement.

Zonnepanelen vergelijken op kwaliteit
Om de kwaliteit te bepalen van zonnepanelen wordt gekeken naar de zonnecellen. De zonnecellen in monokristallijnen zonnepanelen bestaan uit één kristal. De zonnecellen in polykristallijne zonnepanelen bestaan uit meerdere grove kristallen. Niet alle merken hebben beiden kwaliteiten in het assortiment. Maar het is wel de manier om zonnepanelen met elkaar te kunnen vergelijken.

Zonnepanelen vergelijken op productgarantie
De leverancier van zonnepanelen maakt een onderscheid in de garantieperiode voor de zonnepanelen en de garantieperiode voor de omvormer. De productgarantie varieert per soort en merk van de zonnepanelen waarvoor jij kiest. Productgarantie geldt voor gebreken door ondeugdelijk materiaal, een gebrekkige afwerking of constructie van de zonnepanelen, met als gevolg dat je zonnepanelen systeem niet meer werkt.

Vergelijken op opbrengst
Zodra je kiest voor zonnepanelen wil je natuurlijk weten wat het opbrengt. De opbrengst van zonnepanelen met monokristallijne zonnecellen is het hoogst. Dat scheelt enkele procenten opbrengst met polykristallijne zonnepanelen. Doordat monokristallijne zonnepanelen een hoger rendement hebben, hoef je er minder m2 van te installeren.

Zonnepanelen vergelijken op prijs
Wil je zonnepanelen vergelijken op prijs dan houd je rekening met de  verhouding tussen de zonnepanelen prijs en de opbrengst van elektriciteit. De ene zonnepaneel kan duurder zijn dan de andere, maar omdat het kan dat ze dan een hoger rendement hebben, hoef je er minder m2 van te installeren. Ga je zonnepanelen kopen, let dan niet alleen op de prijs van de zonnepanelen. Een compleet PV-panelen systeem bevat zonnepanelen, een omvormer en montagesets. Houd ook altijd rekening met de installatiekosten van zonnepanelen. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming