Zonnepanelen als dakvervanging

Zonnepanelen als dakvervanging zijn altijd een aantrekkelijke optie voor nieuwbouwprojecten of als u toe bent aan een nieuw dak.

Standaard zonnepanelen vindt men vaak niet mooi op het dak omdat ze groot en grof zijn en omdat ze niet het gehele dak vullen. Met maatwerk zonnepanelen kan je besparen op je energierekening, duurzame stroom opwekken en ook nog eens een eigenaar zijn van een prachtig dak. Dus hoe werkt dat?

Zonnepanelen worden tegenwoordig ook op maat gemaakt zodat ze je hele dak vullen of dat je dak zelfs één groot zonnepaneel wordt. Dit heet BIPV oftewel Building Integrated Photovoltaics. Doordat de zonnepanelen op maat worden geproduceerd kunnen ze precies de vorm van je dak aannemen en heb je nog keus aan kleur en lichtdoorlatendheid. Ja, dat betekent ook transparante zonnepanelen.

Ook kan je heel dak een zonnepaneel worden. Er zijn een aantal systemen waarmee je dak volledig bestaat uit zonnepanelen die een egaal vlak vormen of die, net als dakpannen, over elkaar heen vallen. Deze systemen zijn natuurlijk 100% waterdicht. Mooier nog, is dat deze systemen ook erg mooi ogen, bijvoorbeeld een volledig zwart en egaal dak die van glas.

Zo een dak systeem gaat wel 50 jaar mee en is ook makkelijker schoon te houden dan dakpannen.

Heeft u toch liever dakpannen? Dat kan ook. U kunt dakpannen met zonnepanelen aanschaffen om uw huidig dak te vervangen, dan wekt iedere pan energie op en heeft u uw heel dak gevuld. De dakpannen met zonnepanelen zijn wel wat duurder dan dakpannen zonder zonnepanelen, maar u voorkomt wel de kosten van een dubbele installatie. Eerst wordt uw dak gelegd, dan komen er nog eens installateurs die er zonnepanelen op gaan leggen. Beter alles tegelijk, toch?

Uw dak is ook efficiënter met dakpannen met zonnepanelen omdat ze de volledige ruimte benutten in plaats van de standaard zonnepanelen die tussen uw ramen en schoorsteen worden geplaatst.

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen voor nieuwbouw of bent u toe aan een dakvervanging, vergeet dan niet dat u nu ook zonnepanelen kan integreren met uw project voor een veel mooier en efficiëntere installatie. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming