Zoektocht naar goedkoopste energieleverancier

Ieder jaar is het weer zo ver: er komt een punt dat het weer tijd is om over te stappen naar een andere energieleverancier. Doe je dit niet, dan laat je al snel geld liggen. Door over te stappen naar een andere energieleverancier kun je al snel tientallen, tot wel honderden euro’s op je energierekening besparen. Maar welke energieleverancier is nu echt het goedkoopst? Ga je voor Essent, Nuon, of toch UnitedConsumers?

Energievergelijkingssites

Er is niet standaard één goedkoopste energieleverancier, dit verschilt natuurlijk per huishouden. Daarnaast zijn de contracten van de verschillende energieleveranciers veelal op een andere manier opgebouwd. Zelfs een ogenschijnlijk goedkope energieleverancier kan verschillende soorten energiecontracten aanbieden, waardoor de desbetreffende energieleverancier toch niet de goedkoopste voor jou blijkt te zijn.

Iedere energieleverancier levert energie tegen andere tarieven. Overstappen naar een andere leverancier levert je vrijwel altijd geld op.

Bij het zoeken naar de goedkoopste energieleverancier is het belangrijk om een goede vergelijking te maken tussen alle verschillende energieleveranciers. Gebruik hiervoor een van de talloze vergelijkingswebsites die Nederland rijk is. Energievergelijkingssites helpen je bij de zoektocht naar de goedkoopste energieleverancier en nemen je veel van het werk uit handen. Vergelijk groene of grijze energie met elkaar, of kies voor een combinatie. Dit doe je door je postcode en huisnummer in te vullen, samen met je geschatte verbruik (als je dit weet). De vergelijker vergelijkt vervolgens voor jou alles energiecontracten. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming