Met Active House is uw ontwerp in balans en staat uw comfort centraal

Overweegt u zelf een huis te (laten) bouwen of verbouwen? En bent u kritisch op een goede balans tussen comfort, energie en milieu? Dan is de visie van Active House wellicht een goede basis voor uw ontwerp. Active House is een visie op bouwen waarbij het wooncomfort en de gezond­heid van de bewoners centraal staat. Een Active House heeft een positieve CO2-voetafdruk en geeft meer dan het neemt.

Gratis specificaties en ontwerprichtlijnen

De Active House visie biedt ontwerpvrijheid en schrijft geen specifieke oplossingen of producten voor, maar prestatie-eisen van het gehele gebouw. De specificaties, die houvast bieden voor de invulling van de visie, bieden een kader voor het ontwer­pen, bouwen en renoveren van gebouwen. Er is veel aandacht voor het binnen- en buitenmilieu en het gebruik van duurzame energie. Een Active House wordt geëvalueerd op basis van de balans tussen het comfort, het energieverbruik en de invloed op het milieu. Dit wordt gedaan door middel van een radar.

De Active House specificaties die aangeven welke prestaties er van een Active House worden verwacht zijn gratis te downloaden en zijn zowel voor nieuwbouw, renovatie als verbouw te gebruiken.

De Active House ontwerprichtlijnen bieden architecten, ingenieurs, investeerders en andere betrokkenen bij het ontwerp van een Active House een helpende hand. Het kan gebruikt worden in de eerste fasen van het ontwerp. De ontwerprichtlijnen zijn ook gratis te downloaden.

In de praktijk

De afgelopen jaren zijn er verschillende nieuwbouwprojecten en renovatieprojecten volgens de specificaties van Active House gerealiseerd. Bijvoorbeeld het House of Tomorrow Today in Sterksel en het project Hoogkamer in Voorhout van Bouwbedrijf GJ van der Hulst. Onder andere ventilatie en daglichtoetreding zijn belangrijke aspecten die het comfort beïnvloeden en waar architechten en bouwers die de visie van Active House ondersteunen veel aandacht voor hebben.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming