Handige tips om stroomverbruik te reduceren

Eén van de rekeningen die we absoluut niet graag op de deurmat zien vallen, is de energierekening. Deze kan namelijk, zeker voor gezinnen, een behoorlijke hap uit het inkomen wegnemen. Zonder elektriciteit kunnen we nou eenmaal niet, maar hierop besparen is zeker wel een optie. Wij hebben de beste tips op een rijtje gezet om jouw energieverbruik te verminderen en dus aan het eind van de rit geld te besparen. Wilt u bespraren op uw energierekening, gebruik dan deze handige gratis energievergelijker

Zuinige verlichting
Het spreekt natuurlijk voor zich om niet onnodig veel lampen aan te laten staan. Helemaal geen verlichting aandoen is natuurlijk geen optie, zeker niet in deze donkere maanden. Kies er daarom voor om te investeren in zuinige LED-lampen; daarmee kun je een verschil van zo’n 80 euro op de eindrekening maken.

Stand-by kost geld
Het is zo handig, die stand-bystand op apparaten als televisies en computers. Hoewel deze apparatuur op zulke momenten niet ten volste gebruik maken van elektriciteit, kan het je uiteindelijk tientallen euro’s per jaar kosten om gebruik te maken van deze functie. Dit terwijl het volledig uitschakelen of de stekker uit het stopcontact halen eigenlijk maar een kleine moeite is.

Zuinige televisie
De nieuwste generatie LED-televisies zijn naast onwijs professioneel ook nog eens zeer zuinig in energieverbruik. Hier staat LED immers om bekend. Een LED-televisie kan ik verbruik tot wel 30% energiezuiniger zijn dan de traditionele LCD-schermen. Zo win je de kosten van een nieuwe televisie uiteindelijk terug door de besparing op jouw energierekening!

Exit screensaver
Het is natuurlijk heel leuk om een fotocollage als screensaver in te stellen, daarover gaan we ook zeker niet in debat. Maar wist je dat een screensaver je jaarlijks zo’n 25 euro aan energie kost? Wanneer dit het voor jou niet waard is, schakel dan de screensaverfunctie van jouw computer volledig uit.

Verwijder opladers uit stopcontacten
Laat jij ook altijd de oplader van je telefoon of laptop in het stopcontact zitten omdat dit handiger is? Begrijpelijk, maar aangezien opladers sluipverbruik uitlokken is het beter om dit niet te doen. Daarbij, de laders even in en uit het stopcontact halen is maar een hele kleine moeite, nietwaar?

De vriezer ontdooien
Naast dat het onnodig veel ruimte in beslag neemt, heeft de ijsvorming van een vriezer een negatieve invloed op jouw energierekening. Een dun ijslaagje kan al een stijging van tien procent in energieverbruik betekenen. Het is dus verstandig de vriezer regelmatig te ontdooien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming