Horren dragen bij aan een goede gezondheid

Horren

Horren maken een goede ventilatie in huis prima mogelijk! Een goede ventilatie in zowel huis als kantoor is erg belangrijk voor de gezondheid. Overigens is ventileren totaal wat anders dan ‘even luchten’. Wanneer je een ruimte even laat luchten zet je gewoon (alle) ramen en deuren open. Hierna wordt de ruimte lekker fris. Het nadeel daarvan is dat dit maar eventjes werkt. Na een half uur is de frisheid immers weer verdwenen. Ventileren daarentegen zorgt ervoor dat er 24 uur per dag verse lucht aangevoerd wordt in een ruimte. Eveneens wordt de vervuilde en vochtige lucht weer afgevoerd.

Vervuilde en vochtige lucht is slecht voor de gezondheid. In deze lucht zit namelijk een hoge concentratie CO2. Dit kan leiden tot problemen met de concentratie, men heeft vaak hoofdpijn en is snel vermoeid. Wanneer er vochtige lucht in een ruimte is kan dat leiden tot schimmelvorming. Daarnaast is de kans op huisstofmijt ook enorm groot.

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van horren in deuren en ramen kan je maximaal ventileren zonder dat er insecten naar binnen komen. Op deze manier houdt je de ruimte in huis dus op een hygiënische manier fris en gezond.

Pollen en zonwerende horren

Horren zijn met verschillende soorten horgazen verkrijgbaar. Wanneer je last hebt van hooikoorts kan je kiezen voor een uniek pollenwerend gaas. Dit gaas heeft een speciale afwerklaag waardoor pollen buiten de deur gehouden worden. Zo kan je lekker ventileren terwijl de kans op allergische reacties afneemt. Daarnaast is het ook mogelijk te kiezen voor een speciale afwerklaag waardoor een te hoog gehalte aan zonnestralen tegengehouden wordt. Op deze manier wordt het dus niet te warm in de ruimte.

Soorten horren voor de deuren

Wanneer je van plan bent een hordeur aan te schaffen sta je voor een keuze: wat voor hor wil je? Onderstaande vind je de mogelijkheden:

Rolholdeuren

Wellicht is dit de populairste hordeur onder de horren. Dit komt waarschijnlijk omdat deze horren het meest gebruiksvriendelijk zijn. Een rolhordeur is geschikt voor zowel achterdeur als schuifpui. Het is niet nodig om deze rolhordeur in de winter te demonteren en op te bergen. Wanneer je de rolhordeur openend, schuift het gaas in de daarvoor bestemde (aluminium) cassette. Deze cassette kan zomer en winter blijven zitten. Wanneer u de horren niet nodig heeft, laat u deze gewoon in de cassette verdwijnen.

Plissé hordeuren

In tegenoverstelling tot de rolhordeur, rollen plissé horren niet op maar worden juist opgevouwen. De horren kunnen door een koord op verschillende hoogtes gehangen worden. Eveneens kan de hor verborgen worden in een cassette. Welke overigens alleen in het kozijn geplaatst kan worden.

Scharnierende hordeuren

Heb je kinderen die constant van binnen naar buiten lopen en andersom? Wellicht is dan de scharnierende hordeur wat voor jou. Deze horren zijn voorzien van een zogenaamde schopplaat. Op deze manier kan de deur ook gemakkelijk met de voet open en dicht geschopt worden. Daarnaast beschikken deze horren over een dranger waardoor de deur automatisch dicht valt en sluit.  

Schuivende hordeuren

Ook is het mogelijk om voor een schuivende hordeur te kiezen. Deze horren zijn elegant en smaakvol. Eveneens kan je kiezen voor een dubbele schuivende hordeur.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming