Glazen voordeuren: kijk hier voor tips & informatie!

glazen voordeuren

Steeds meer mensen vervangen hun traditionele houten of kunststof deuren in glazen voordeuren. In de eerste plaats ziet een voordeur van glas er natuurlijk hartstikke strak en modern uit, en daarnaast krijg je met glazen voordeuren uiteraard een stuk meer licht in je hal. Tegenwoordig zijn ook glazen voordeuren, net als bijvoorbeeld kunststof deuren, verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kun je niet alleen kiezen voor doorzichtige deuren, maar bestaan er ook voordeuren die (gedeeltelijk) uit matglas bestaan. Bovendien zijn er talloze varianten van glazen voordeuren waarin motieven bijvoorbeeld kunnen worden gezandstraald, beplakt of gecoat.

Populaire glazen voordeuren

Glazen voordeuren zag je tot voor kort vooral in gebouwen zoals winkels en kantoren. De laatste tijd zie je glazen deuren ook steeds vaker bij mensen thuis, of het nu om voor-, tuindeuren of binnendeuren gaat. Voor slaap- en badkamers zijn glazen deuren vooralsnog wat minder populair, aangezien glas niet zo goed scoort op het gebied van geluidsdemping. Op die plaatsen vind je dus nog vooral houten en kunststof deuren. Wel bestaat er de mogelijkheid om dubbelglas te laten plaatsen. Van die optie wordt vooral bij glazen voordeuren gebruik gemaakt.

Mogelijkheden

Glazen (voor)deuren zijn er in vele verschillende varianten. Zo bestaan er zogenaamde zwevende deuren, die in beide richtingen te openen zijn en vanzelf weer in hun gesloten positie terugkeren. Vanzelfsprekend is dit niet de meest geschikte optie voor de voordeur. Voor glazen voordeuren is een slot natuurlijk vereist, en ook die deuren zijn volop verkrijgbaar. Schuivende glazen deuren zijn met name geschikt voor winkels en kantoren. Daarnaast zijn er onder andere nog deuren met een vloerpomp, glazen deuren in een uitgevlakt vloerkader, deuren die rechtstreeks op de muur worden gemonteerd en deuren in een klassiek deurkader. De prijsverschillen tussen de verschillende types glazen deuren kunnen behoorlijk zijn.

Glazen voordeuren: adressen & prijzen

Glazen voordeuren zijn verkrijgbaar op tal van adressen,zoals glaswinkels en deurspecialisten. Hier zijn de prijzen van de glazen deuren vaak wel relatief hoog: je moet al snel rekenen op zo’n duizend euro. Als je niet van plan bent om zoveel geld uit te geven aan een deur, kun je terecht bij verschillende doe-het-zelf-zaken (Gamma, Hubo, etc.). Glazen voordeuren zijn daar al beschikbaar vanaf enkele honderden euro’s, maar uiteraard heeft dit gevolgen voor de kwaliteit van de deur.

Plaatsing

Voordat je daadwerkelijk een glazen voordeur koopt, moet eerst de deuropening worden opgemeten. De timmerman kan daarna zelf een nieuw deurkader maken en de grootte afstellen op de deurmaten. Voor het plaatsen van doe-het-zelf glazen voordeuren is flink wat handigheid en vooral nauwkeurigheid vereist, maar je bespaart er wel een hoop geld mee. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming