De voordeur - Het visitekaartje van je woning

Voordeur

Ja.. de voordeur is het visitekaartje van je woning hoor. Dit is één van de opvallendste onderdelen van je huis. Daarnaast staan mensen hier altijd te wachten totdat jij open doet en dus wordt deze voordeur door aardig wat ogen bekeken en gekeurd. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij de aanschaf van een voordeur?

Een voordeur kiezen doe je zo

Het kiezen van een voordeur is voor veel mensen toch best lastig. Want waar moet je eigenlijk allemaal op letten? Daarom vind je hieronder een aantal tips waar je zeker wat aan hebt!

Oriëntatie en informatie

Voordat je daadwerkelijk een voordeur gaat kopen is het wellicht slim om je vooraf goed te oriënteren. Bekijk op internet of in verschillende winkels/showrooms wat er zoal verkrijgbaar is. Let op de verschillende materialen, de verschillende kleuren, de vormen en de stijlen. Bedenk eens wat jij mooi vindt en wat bij de uitstraling van jouw huis past. Laat je zo nodig ook informeren over bijvoorbeeld de voor- en nadelen van verschillende materialen.

Maten van de voordeur

Veel deuren hebben standaard maten. Maar ga voor de zekerheid eens na wat de maat van jouw voordeur moet zijn. Wanneer jouw deur niet de standaard maat heeft, kan het voorkomen dat de voordeur die jij op het oog had niet verkrijgbaar is in speciale maten.

Draairichting voordeur

Wanneer je een deur gaat bestellen moet je de draairichting opgeven. Een voordeur draait in de meeste gevallen naar binnen. Doorgaans moet je opgeven of je een links- of rechtsdraaiende deur wilt. Om misverstanden te voorkomen ga je aan de kant staan waar de scharnieren zichtbaar zijn. Wanneer de scharnieren aan de linkkant hangen betreft het een linksdraaiende deur en andersom.

Dichte voordeur

Ben je erg gesteld op je privacy? Dan is een dichte voordeur zeker geschikt voor jouw. Maar wanneer je glas in je voordeur laat plaatsen kan er licht binnen vallen. Dat vergroot de hal en maakt de hal direct wat lichter. Daarnaast kan je kiezen voor gewoon glas, maar ook voor matglas en glas met een werkje waardoor men niet naar binnen kan kijken.

Voordeur met of zonder brievenbus?

Je moet er rekening mee houden dat je niet zomaar in elke voordeur een brievenbus kan plaatsen. Zowel de afmeting van de brievenbus als de plaats ervan zijn vastgesteld door de TPG.

Veilige voordeur

Wanneer je overgaat tot de aankoop van een nieuwe voordeur, wil je natuurlijk dat deze voordeur veilig is en dat er niet zomaar ingebroken kan worden. Ga daarom voor een deur met het politiekeurmerk veilig wonen. Voor een voordeur is het bijvoorbeeld belangrijk dat je goede, stevige sloten hebt welke niet zomaar te forceren zijn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming