Binnendeuren met glas: misschien iets voor jou?

binnendeuren met glas

Binnendeuren met glas zie je vandaag de dag in steeds meer woningen. Niet alleen voor de douche zie je ze vaak, maar ook bijvoorbeeld tussen de hal en woonkamer kom je steeds vaker glazen binnendeuren tegen. Deze zorgen niet alleen voor een betere lichtinval, maar ze geven je ook het gevoel dat de ruimtes groter worden. Binnendeuren met glas zijn bijvoorbeeld gemaakt van gehard veiligheidsglas kunnen onder andere worden geleverd als pendeldeur, draaideur of dubbele taatsdeuren. Daarnaast worden ze vaak afgewerkt met hang- en sluitwerk van roestvrij staal.

Soorten glazen binnendeuren

Behalve binnendeuren met helder glas kun je ook kiezen voor (helemaal of deels) gezandstraalde deuren en binnendeuren van figuurglas. Bij sommige deuren- of glasspecialisten heb je daarnaast de mogelijkheid om je eigen ontwerp digitaal op te sturen. Je kunt daarbij denken aan familiewapens of bedrijfslogo’s. Binnendeuren met glas zijn meestal in alle soorten en maten verkrijgbaar.

Hardglazen binnendeuren

Als je van modern houdt, dan zijn hardglazen deuren waarschijnlijk wel aan jou besteed. Binnendeuren met dit glas zijn zeer veilig en daardoor ook uitstekend geschikt voor een huishouden met jonge kinderen. Bovendien gaan hardglazen binnendeuren jaren mee.

Binnendeuren met glas in lood

Terwijl hardglazen binnendeuren vooral geschikt zijn voor moderne woningen, zijn binnendeuren met glas in lood zowel geschikt voor hedendaagse als traditionele interieurs. Deze techniek wordt al honderden jaren toegepast. Hieronder kun je lezen hoe dat precies in z’n werk gaat.

Stukken gekleurd of gebrandschilderd glas worden naar het gewenste patroon gesneden en gevat in loodlijsten, die gesoldeerd worden op punten waar ze elkaar kruisen. Om het raam stevig en waterdicht te krijgen, wordt een kit – dit is stopverf die is aangelengd met lijnzaadolie – aangebracht tussen het glas en de loodlijst. Voor extra stevigheid worden vaak enkele doorgaande loodlijsten van een stalen kern voorzien. Zo wordt het raam van glas in lood één massief paneel dat stevig genoeg is. Het nieuwe glas in lood kan eventueel ook worden gepatineerd. Met die techniek krijgen binnendeuren met glas in lood een ouderwetse uitstraling.

Er bestaan nog meer soorten binnendeuren met glas. Denk er goed over na welk soort glas het beste bij jouw interieur past en neem geen overhaaste beslissing!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming