Aandachtspunten bij de aanschaf van garagedeuren

Stel dat je op dit moment aan het rondkijken bent naar de verschillende garagedeuren die te koop zijn. Dan kan het, het geval zijn dat je door alle keuzes niet weet welke deur nu het beste bij je past. Op zich is dat ook niet zo vreemd, een garagedeur koop je immers niet dagelijks en daarom sta je niet stil bij alle mogelijkheden en aandachtspunten die om de hoek komen kijken wanneer je je gaat verdiepen in garagedeuren. Wellicht dat onderstaande twee tips je op weg kunnen helpen en het maken van een keuze wat gemakkelijker maken.

Ga na hoe je de garage wilt gebruiken

Het eerste belangrijke aandachtspunt bij de aanschaf van een nieuwe garagedeur, is de manier waarop je de garageruimte wilt gaan gebruiken. Wanneer dat puur en alleen is bedoeld om een auto in te kunnen parkeren, dan zijn sectionaal garagedeuren een prima oplossing.

Dergelijke deuren openen verticaal, waarbij de panelen waaruit de deur is opgebouwd in het plafond worden gehangen. Sectionale garagedeuren hebben daarnaast als voordeel dat je geen rekening hoeft te houden met een openslaande deur. Dit betekent dat je tot vlak voor de garagedeur met je auto kunt gaan staan, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de deur tijdens het openen tegen je auto aankomt.

Wanneer je de ruimte in je garage intensief wilt gaan gebruiken en je er waarde aan hecht om snel in en uit je garage te kunnen, dan zijn zijdelingse of openslaande garagedeuren waarschijnlijk de best passende oplossing voor jou. Dergelijke soorten deuren hoef je namelijk niet in zijn geheel te openen om naar binnen te kunnen. Bedenk echter wel dat wanneer de keuze valt op een zijdelingse deur, je er rekening mee dient te houden dat de panelen horizontaal langs de zijmuur in je garage worden gehangen wanneer de deur opent. Zorg er dus voor dat de panelen vrij spel hebben en er geen obstakels in de weg zitten die het openen belemmeren (denk hierbij bijvoorbeeld aan stopcontacten).

Garagedeuren en isolatiemateriaal

Wanneer je de ruimte in de garage alleen gebruikt om een auto in te parkeren of spullen in op te slaan, dan is het in de meeste gevallen niet van belang dat de garagedeur van isolatiemateriaal is voorzien. Ben je echter regelmatig aan het klussen in de garage? Dan is het prettig als de temperatuur in de ruimte aangenaam is. In dat geval kun je voor deuren kiezen waarin isolatiemateriaal is werkt. De eerder genoemde sectionale deuren lenen zich hier bij uitstek voor. Bovendien kun je rondom de gehele deur rubberen afsluitstrips laat aanbrengen waardoor tocht geen kans heeft om naar binnen te komen.

Tot slot

We kunnen nog veel meer tips met je delen, maar de twee belangrijkste hebben we naar onze mening met je gedeeld. Het gaat er namelijk vooral om hoe je de garageruimte wilt gebruiken en als je dat voor ogen hebt heb je de belangrijkste zaken waarover je na moet denken wel gehad. Natuurlijk spelen ook zaken zoals anti inbraak maatregelen en de veiligheid van het gebruik van de garagedeur een rol. Hiervoor verwijzen wij je echter door naar een specialist op het gebied van garagedeuren.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming